1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Τι είναι ο χαλινός του πέους;



Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, 13:28

Οι άνδρες που δεν έχουν υποβληθεί σε περιτομή μπορεί να παρατηρούν ένα μικρό κομμάτι δέρματος στην κάτω πλευρά του πέους το οποίο συνδέει την βάλανο (κεφαλή) με την ακροποσθία (το δέρμα που καλύπτει την βάλανο). Αυτό το τμήμα ονομάζεται χαλινός. Ακόμα και αν κάποιος άνδρας έχει προχωρήσει σε περιτομή, τμήμα του χαλινού μπορεί να έχει παραμείνει και να είναι ορατό.

Αυτό το μέρος της ανθρώπινης ανατομίας είναι παρόμοιο με τον ιστό που συνδέει τα χείλη με τα ούλα στο μπροστινό τμήμα του στόματος ή το αντίστοιχο που συνδέει την γλώσσα με το κάτω μέρος του στόματος. Όλα αυτά καλούνται επίσης χαλινοί. Κατά κανόνα, ο χαλινός είναι πτυχή ιστού που υπάρχει για να ασφαλίζει και να προσδένει κάποιο κινούμενο μέρος του σώματος όπως τα χείλη η γλώσσα ή η πόσθη σε κάποιο άλλο μέρος του σώματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο σκοπός του χαλινού του πέους είναι να βοηθά στην επαναφορά της πόσθης πάνω από την βάλανο. Παρόλα αυτά, κάποιες φορές ο χαλινός του πέους μπορεί να είναι πολύ σφιχτός ή πολύ κοντός, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε επίπονες στύσεις. Όταν συμβαίνει αυτό ο χαλινός μπορεί να σκιστεί και να προκύψει αιμορραγία, ιδιαίτερα αν η σεξουαλική δραστηριότητα είναι έντονη.

Ευτυχώς υπάρχουν διαθέσιμοι τρόποι να αντιμετωπιστεί ένας βραχύς χαλινός. Σε ήπιες περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει μια τοπική αντιφλεγμονώδη κρέμα ή κάποια λοσιόν ώστε με την πάροδο του χρόνου να μαλακώσει. Αν κάποιος άνδρας αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με τον χαλινό του με περιστατικά σκισίματος και αιμορραγίας, ο θεράπων ιατρός μπορεί να συστήσει μια μικρή επέμβαση που λέγεται εκτομή. Κατά την επέμβαση αυτή γίνεται μια μικρή τομή στον χαλινό ώστε να μακρύνει και να μην ενοχλεί. Συνεπώς, αν διαπιστώνετε ότι συχνά κατά την σεξουαλική πράξη ο χαλινός σας σκίζεται και αιμορραγεί, συμβουλευτείτε τον ανδρολόγο σας γύρω από το θέμα και θα σας καθοδηγήσει στις διαθέσιμες επιλογές για εσάς.

Ο χαλινός δεν αποτελεί πάντα αιτία ανησυχίας. Για την ακρίβεια αποτελεί το πιο ευαίσθητο και «περιφρονημένο» τμήμα του πέους σε σχέση με την σεξουαλική ευχαρίστηση. Από την στιγμή που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος ακόμα και στο ελαφρύ άγγιγμα, κάποιοι άνδρες βρίσκουν την διέγερση του χαλινού εξαιρετικά ευχάριστη. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να ξεκινήσετε σιγά σιγά αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ξανά την διέγερση του χαλινού, καθώς χρειάζεται πολύ λιγότερη πίεση απ’ ότι ο κορμός του πέους κατά την διέγερση.

Αν έχετε παρατηρήσει περιστατικό τραυματισμού ή αιμορραγίας κατά την διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας (ιδιαίτερα όταν αυτό είναι επαναλαμβανόμενο), μην διστάσετε να απευθυνθείτε στον ουρολόγο-ανδρολόγο σας ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να σας δοθούν οδηγίες.

https://andrologia.gr/


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, 14:02



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα