1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τάρτα φράουλας με μπισκοτένια βάση όρεο (Video) | Συνταγές


Μια υπέροχη τάρτα φράουλας ψυγείου με τραγανή βάση όρεο που θα εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση και υφή της όποιον τη δοκιμάσει. Μια εύκολη και απλή συνταγή (από εδώ) με λίγα υλικά, για να απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας ένα εύκολο καλοκαιρινό γλύκισμα χωρίς ψήσιμο, πολύ ελαφρύ και γευστικό που μπορεί να παρασκευαστεί σε λιγότερο από 30 λ. Αν σας αρέσουν οι φράουλες και τα μπισκότα Oreo, αυτό είναι το απόλυτο γλυκό για εσάς. Ελπίζω να το δοκιμάσετε, να το απολαύσετε!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για την βάση όρεο
  • 250 γρ. μπισκότα όρεο, ολόκληρα με την γέμιση
  • 80 γρ. (6 κ.σ.) βούτυρο, λιωμένο
  • Για την γέμιση φράουλας
  • 200 γρ. φράουλες + 100 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες 
  • 1,5 κ.γ. (7 γρ.) ζελατίνη σε σκόνη
  • 3 κ.σ. (45 ml) κρύο νερό
  • 300 γρ. (1¼ φλ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 2/3 φλ. τσαγιού (80 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. (5 γρ.) εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την διακόσμηση
  • φρέσκες φράουλες και μπισκότα oreo mini ή κανονικά κομμένα στην άκρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την βάση όρεο: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ρίχνετε τα μπισκότα όρεο, όπως είναι μαζί με την γέμισή τους, και τα θρυμματίζετε σε πολύ μικρά κομματάκια. Μετά προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  2. Αδειάζετε το μείγμα στη βάση μια ταρτιέρας ή φόρμας με αποσπώμενη βάση 20 ή 23 εκ. και με την ανάποδη ενός κουταλιού το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το ελαφρώς προς τα κάτω, στην βάση και περιμετρικά στα τοιχώματα του ταψιού σε ύψος 4 εκ. περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο να ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε την γέμιση.
  3. Για την γέμιση φράουλας: Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε τα 200 γρ. από τις φράουλες, τις χτυπάτε να πολτοποιηθούν σε μορφή “πουρέ” και μετά τις μεταφέρετε σε ένα μπολ καιτις αφήνετε στην άκρη.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι αναμιγνύετε καλά τη σκόνη ζελατίνης με το κρύο νερό και το αφήνετε στην άκρη για διογκωθεί για περίπου 5 έως 10 λ. Μετά τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά (ανακινώντας το συχνά) μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Όταν διαλυθεί την αποσύρετε την φωτιά την ρίχνετε μέσα στο μπολ με τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύετε καλά. 
  5. Σε ένα άλλο καθαρό μπολ, ρίχνετε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια αφράτη σαντιγί. Μετά προσθέτετε την ζάχαρη άχνη και την βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να κάνει πτυχές και να “στέκεται”. 
  6. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε μέσα στη σαντιγί τις πολτοποιημένες φράουλες με τη ζελατίνη και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά προσθέτετε τις υπόλοιπες 100 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  7. Αδειάζετε τη γέμιση πάνω στη μπισκοτένια βάση όρεο, ισιώνετε την επιφάνεια της με μια σπάτουλα και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για λίγες ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ, μέχρι να πήξει καλά και σταθεροποιηθεί.
  8. Για την διακόσμηση: Πριν σερβίρετε το γλυκό σας το διακοσμείτε με φρέσκες φράουλες και μπισκότα όρεο και καλή σας απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα φράουλας με μπισκοτένια βάση όρεο (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα