1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Παγωτό πραλίνας με τσουρέκι με 5 υλικά (Video) | Συνταγές



Αξιοποιείστε το τσουρέκι που σας περίσσεψε και φτιάξτε ένα λαχταριστό παγωτό πραλίνας με 5 υλικά που θα εντυπώσει με την γεύση του και την υφή του όποιον το δοκιμάσει. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της συνταγή για να απολαύσετε ως το απόλυτο επιδόρπιο ή να το συνοδεύσετε με τον καφέ σας αλλά και για να κεράσετε τους καλεσμένους σας. 

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο
  • 50 γρ. ζαχαρούχο γάλα 
  • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 2 περίπου φέτες τσουρέκι ( αν σας περίσσεψε και 2-3 ημερών), αυξομειώστε την ποσότητα του τσουρεκιού και βάλτε όσο σας αρέσει
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • πραλίνα φουντουκιού, μαλακωμένη για λίγα δευτερόλεπτα στα μικροκύματα για να γίνει ρευστή
  • σταγόνες καραμέλας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε την κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και την χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να κάνει πτυχές και να “στέκεται”. Προσθέτετε στη σαντιγί το ζαχαρούχο γάλα και την πραλίνα φουντουκιού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ κόβετε το τσουρέκι, με τα χέρια σας, σε ακανόνιστες μπουκιές, το περιχύνετε με το κονιάκ και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το τσουρέκι στο μπολ με το μείγμα σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς.
  3. Αδειάζετε το έτοιμο μείγμα σε μεταλλικό σκεύος επιλογής σας (τετράγωνο, στρογγυλό, ορθογώνιο) στρωμένο με χαρτί ψησίματος, το απλώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες να παγώσει. Το βγάζετε 10 λ περίπου πριν το σερβίρετε.
  4. Για γαρνίρισμα (προαιρετικά): Μπορείτε να γαρνίρετε το παγωτό σας με πραλίνα ή πριν το βάλετε στην κατάψυξη για να παγώσει ή πριν το σερβίρετε για να είναι ρευστή η πραλίνα. Επίσης προαιρετικά πάνω από την πραλίνα πασπαλίζετε μερικές σταγόνες σοκολάτας για το τέλειο οπτικό αποτέλεσμα.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό πραλίνας με τσουρέκι με 5 υλικά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα