1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Λαβράκι με πατάτες baby στη λαδόκολλα | Συνταγές


Λαβράκι.. ένα νοστιμότατο και θρεπτικό ψάρι, από τα πιο περιζήτητα ψάρια της Μεσογείου λόγω της διατροφικής του αξίας, μιας και είναι πλούσιο στα λιπαρά οξέα ω-3 δηλαδή στα ‘’καλά’’ λιπαρά που έχει διαπιστωθεί ότι έχουν θετικές επιδράσεις στο σύνολο της υγείας του ανθρώπου και προπάντων στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Εδώ σας δίνουμε μια απλή και εύκολη συνταγή για λαβράκια με πατατούλες baby ψημένα στη λαδόκολλα. Μια συνταγή που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο, υγιεινό ψάρι στο οικογενειακό σας τραπέζι!

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κιλό πατάτες baby, καλά πλυμένες
  • αλάτι χονδρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 2 ολόκληρα λαβράκια (500 γρ. στο ένα), καθαρισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμονιών το χυμό + 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ ματσάκι θυμάρι, φρέσκο
  • μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο, φρέσκο,  για γαρνιτούρα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένετε καλά τις πατάτες baby και τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνετε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά για 5 λ. Μετά αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Καθαρίζετε τα λαβράκια, τα πλένετε και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε ελαφρώς τα ψάρια και από τις 2 πλευρές και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. 
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε στα ψάρια, εξωτερικά και στις δύο πλευρές τους και εσωτερικά στην κοιλιά τους, αλάτι πιπέρι και το σκόρδο και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. 
  4. Αραδιάζετε τις σοταρισμένες πατάτες baby, τα ντοματίνια και τα λεμόνια γύρω από τα ψάρια και με ένα 2ο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κλείνετε ερμητικά το φαγητό σαν να τυλίγετε πακέτο, προσέχοντας να μη χυθούν τα υγρά απέξω.
  5. Τοποθετείτε το «πακέτο» σε ένα ταψί το βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 20 λ. Μετά  ανοίγετε το χαρτί ψησίματος και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 5-10 λ ή μέχρι να ξεροψηθεί η επιφάνεια του ψαριού. 
  6. Πασπαλίζετε τα ψάρια και τις πατάτες με το φρέσκο θυμάρι, γαρνίρετε με κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο και σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Tip: Στα μεγάλα Σ.Μ. θα βρείτε έτοιμα φρέσκα τυποποιημένα και καθαρισμένα λαβράκια, όπως της SELONDA και άλλα και επίσης μπορείτε να ζητήσετε να σας τα καθαρίσουν.

Μια συνταγή του Δ. Σκαρμούτσου από εδώ

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λαβράκι με πατάτες baby στη λαδόκολλα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα