1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σχοινούσα: Ο σπόρος της φάβας που έφερε την ανάπτυξη στο νησί


Εδώ και 15 χρόνια που ξεκίνησα να ασχολούμαι με την καλλιέργεια φάβας και με την βοήθεια των εκθέσεων που έλαβα μέρος τα τελευταία 8 έτη, κατάφερα να συμβάλλω στην αύξηση της παραγωγής του νησιού και ο κόσμος γνώρισε καλύτερα το προϊόν μας. Έπειτα, επένδυσα στην τεχνολογία, αγοράζοντας μια σύγχρονη αλωνιστική μηχανή που με διευκόλυνε παραγωγικά.

Η ετήσια παραγωγή κυμαίνεται από 15 ως 60 τόνους – ανάλογα τον καιρό – και με μια φύρα 25% για τη συλλογή του σπόρου της επόμενης χρονιάς, οδηγούμαστε σε μια μέση ετήσια παραγωγή 20 τόνων. 

Παρόλο το μικρό μέγεθος του νησιού, μεγάλο ποσοστό των χωραφιών καλλιεργείται με φάβα από νέους ανθρώπους, έχοντας κάνει το προϊόν σήμα κατατεθέν του νησιού και δίνοντας ελπίδα για τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας.

Η φάβα ως παραδοσιακό ορεκτικό έχει τη δική του θέση στα ελληνικά τραπεζώματα. Πολλές φορές είναι το συνοδευτικό του χταποδιού ενώ υπάρχουν και παραλλαγές της βασικής συνταγής, όπως είναι η πράσινη φάβα.

Αν είστε μέλος ενός αγροτουριστικού συνεταιρισμού και επιθυμείτε να επικοινωνήσετε τη δουλειά και τα προϊόντα σας μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας μέσω του mail info@argiro.gr


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα