1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ρολά σφολιάτας με τυρί και μπέικον- Πραγματικά πανεύκολα!


Αγαπημένη ζύμη η σφολιάτα ταιριάζει απόλυτα σε γλυκά και αλμυρά φαγητά. Είναι εύπλαστη και μαλακιά ζύμη και έχει την ιδιότητα όταν ψήνεται να φουσκώνει πολύ, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ ελαφριά.

Η σφολιάτα ήταν γνωστή στους Αιγυπτίους, στους Έλληνες και στους Ρωμαίους. Πληροφορίες για τη διαδικασία παραγωγής της βρίσκονται σε ένα συνταγολόγιο του 600 μ.Χ. Η πρώτη επίσημη συνταγή σφολιάτας δημοσιεύεται το 1653 στο βιβλίο “Patissier François” από τον Pierre François La Varenne, πρώην μάγειρα του βασιλιά Ερρίκου του 4ου της Γαλλίας.

Για την παρασκευή της χρειάζεται νερό, αλεύριμ, βούτυρο και αλάτι. Για να πετύχει το φούσκωμά της χρειάζεται να δουλευτούν καλά τα υλικά στην διάρκεια του ζυμώματος. Εσείς σήμερα δοκιμάστε την με μπέικον και τυρί και δε θα χάσετε!

Υλικά:

500 γρ. φύλλο σφολιάτας

2 κουταλιές πέστο βασιλικού

2 κουταλιές πέστο λιαστής τομάτας

12 λεπτές φέτες καπνιστού μπέικον

4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη

1 κουταλιά γάλα

αλεύρι

Εκτέλεση:

Προθερμένετε τον φούρνο στους 180ο και απλώνετε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Πασπαλίστε τον πάγκο σας με λίγο αλεύρι και κόψτε το φύλλο σφολιάτας σε δυο ίσα μέρη. Απλώστε το ένα μέρος του φύλλου σε μέγεθος σελίδας Α4.

Προσέξτε να μην είναι πολύ λεπτό ούτε πολύ χοντρό. Απλώστε το πέστο βασιλικού ισομερώς πάνω στο φύλλο αφήνοντας περιθώριο 1 εκατοστού από τις άκρες του. Απλώστε 8 από τις φέτες μπέικον οριζόντια πάνω στο φύλλο και από πάνω πασπαλίσετε με την τριμμένη παρμεζάνα. Τώρα τυλίξτε το φύλλο σε ένα σφιχτό ρολό.

Το δεύτερο μέρος του φύλλου αλείψτε το με το πέστο τομάτας και ακολουθήστε τα ίδια βήματα για την υπόλοιπη συνταγή. Στη συνέχεια αλείψτε τα φύλλα με γάλα και κόψτε τα σε ροδέλες. Αφήστε τις στο ψυγείο για 15 λεπτά και ψήστα για άλλα 15 λεπτά και από τις δυο πλευρές!

Διαβάστε επίσης

Συνταγή για αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια

Εύκολη ομελέτα φούρνου με μανιτάρια – Τα 3 μυστικά που θα την απογειώσουν!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα