1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κουραμπιέδες αφράτοι | Συνταγές – Sintayes.gr


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα πατροπαράδοτα γλυκά των Χριστουγέννων έχουν την τιμητική τους. Ένα από αυτά είναι οι κουραμπέδες.. ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων γλυκό που δεν λείπει από κανένα σπίτι αυτές τις άγιες μέρες. Εδώ σας δίνουμε άλλη μια συνταγή για υπέροχους, πεντανόστιμους και αφράτους κουραμπιέδες, με λίγα υλικά αλλά με πολλή γεύση, για να τους απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους επισκέπτες σας!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο (να έχει βγει από το ψυγείο 2 ώρες πριν)
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και σπασμένα
  • 80 γρ. κονιάκ
  • λίγο ροδόνερο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο για περίπου 30 λ σε δυνατή ταχύτητα για να ασπρίσει καλά. Στην συνέχεια, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε για άλλα 10 -15 λ. Η μεγάλη διάρκεια χτυπήματος είναι το σημαντικότερο βήμα για αέρινους κουραμπιέδες. Ακολουθείστε την ώρα χτυπήματος ακριβώς.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα βουτύρου το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ σε πολύ χαμηλή και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το κονιάκ και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα. 
  3. Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια 20 γρ. και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας ένα δάχτυλο απόσταση το ένα απ’ το άλλο. Τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 20 λ. 
  4. Όταν είναι έτοιμοι οι κουραμπιέδες σας τους βγάζετε από τον φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά. Μόλις κρυώσουν τους ραντίζετε με λίγο ροδόνερο, μετά με μπόλικη ζάχαρη άχνη και τους σερβίρετε.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κουραμπιέδες αφράτοι

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα