1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλο με πέστο μυρωδικών


Οι συνταγές για κοτόπουλο δεν εξαντλούνται και πάντα ψάχνουμε νέους τρόπους για να το σερβίρουμε. Σήμερα σας προτείνουμε μια light εκδοχή που μπορείτε να τη γευτείτε όλες τις εποχές.

Ο βασιλικός εκτός από το χαρακτηριστικό άρωμα και τη γεύση του, περιέχει φυλλικό οξύ και βιταμίνη C, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Eπιπλέον, διαθέτει κάποιες θεραπευτικές ιδιότητες, γνωστές από την αρχαιότητα, όπως μεταξύ άλλων ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει από τις ημικρανίες. Προσθέστε τον βασιλικό λίγο πριν γίνει το φαγητό, για να διατηρηθεί το άρωμα, η γεύση και τα συστατικά του.

Υλικά

4 μπουτάκια κοτόπουλο

1 κρεμμύδι

2 καρότα

1 ντομάτα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

Για το πέστο

1 ματσάκι βασιλικό / αποξηραμένο βασιλικό

1 ματσάκι ρίγανη

1 χούφτα αμύγδαλα ανάλατα (χωρίς τη φλούδα)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

150 γρ. γιαούρτι

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το πέστο και τα πολτοποιούμε. Κρατάμε 2 κουταλιές από το μείγμα για το σερβίρισμα. Βουτάμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στο πέστο και τα τρίβουμε για να απλωθεί παντού.

Τα αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον μισή ώρα. Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετούμε τα μπουτάκια πάνω στα λαχανικά, περιχύνουμε με το πέστο όπου μαρινάραμε το κοτόπουλο και με ένα φλιτζάνι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε τα μπουτάκια περιχύνοντάς τα με λίγο από το φρέσκο πέστο.

Διαβάστε επίσης

Απόψε το βράδυ τρώμε ομελέτα φούρνου με ντοματίνια και φέτα

Με αυτή τη συνταγή θα φάει το κουνουπίδι, ακόμη και ο πιο αντιδραστικός!

Βρήκαμε εύκολη συνταγή για τιραμισού να το… φας στο ποτήρι!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα