1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πώς θα ξεβουλώσεις τον νιπτήρα χωρίς υδραυλικό


Αν νιώθεις Κώστας Τσάκωνας στην τοποθεσία σπίτι σου κάθε φορά που καλείσαι να τα βγάλεις πέρα με έναν βουλωμένο νιπτήρα ή νεροχύτη, μην ψάχνεις πια αλλού, αφού το ξέρεις ήδη.

Εμείς είμαστε εδώ να κάνουμε πιο εύκολο και αυτό σου το ταξίδι, χωρίς να χρειαστεί να δώσεις χρήματα σε υδραυλικό για να σ’τον ξεβουλώσει ή να βάλεις κάποιο χημικό αμφιβόλου μυρωδιάς και προέλευσης με κίνδυνο να χαλάσεις το σιφώνι.

Βραστό νεράκι

Απλό και αποτελεσματικό, αν βιάζεσαι και δεν έχεις εξοπλισμό. Βράσε νερό στον βραστήρα ή την κουζίνα και ρίξ’το στο σιφώνι. Καμιά φορά, μια καλή ποσότητα βραστού νερού αρκεί για να ξεκολλήσει οτιδήποτε μπλοκάρει τη ροή και να το πάρει μαζί του στην αποχέτευση.

Σόδα και ξύδι

Ο πιο διαδεδομένος, ίσως, φυσικός τρόπος για απόφραξη, μπορεί να μην είναι και ο πιο αποτελεσματικός σε κάθε περίπτωση φραγής. Είναι, όμως, μία καλή επιλογή αν το βούλωμα είναι μερικό και αν το σκέτο βραστό νερό δεν λειτουργήσει.

Μετά από το βραστό νερό, ρίξε ½ κούπα σόδα μέσα στο σιφώνι και άσε την να κάτσει για λίγα λεπτά. Κατόπιν, άδειασε μέσα ένα μίγμα από 1 κούπα ξύδι και 1 κούπα καυτό νερό. Κλείσε το σιφώνι για να μην βγει ο αφρός έξω και άσε το μείγμα να δράσει για 5-10 λεπτά πριν ξεβγάλεις με μια καλή δόση βραστού νερού.

Έτσι, βεντούζα!

Γέμισε τον νιπτήρα με ζεστό νερό μέχρι τη μέση, βάλε τη βεντούζα γύρω απ’ το σιφώνι και τράβα  πάνω κάτω μερικές φορές μέχρι να φύγει το νερό, που σημαίνει πως το εμπόδιο έχει ξεκολλήσει κι έχει παρασυρθεί με τη ροή. Κατόπιν, ξέβγαλε με άφθονο βραστό νερό. Δεν έχεις βεντούζα; Πάρε μια από εδώ με 1,5 ευρώ ή μια πιο ενισχυμένη με 20€.

Σύρμα, η Λόλα!

Συνήθεις ύποπτοι για την φραγή του σιφωνιού στον νιπτήρα ή την μπανιέρα είναι οι τρίχες που πέφτουν και παρασέρνονται απ’ το νερό. Για να τις αφαιρέσεις, πάρε ένα σύρμα ή ίσιωσε μια κρεμάστρα και, με μία πένσα, κάνε ένα τσιγγέλι στην άκρη της. Βάλε την βαθιά στον σωλήνα και με το τσιγγέλι προσπάθησε να καθαρίσεις οτιδήποτε φράζει τη ροή. Ακόμη καλύτερα αγόρασε μια ατσαλίνα του εμπορίου. Πρόκειται για ένα συρμάτινο σπιράλ που φτάνει πολύ βαθιά στο σωλήνα και, καθώς το γυρνάμε, παγιδεύει τρίχες και άλλα υπολείμματα φέρνοντας τα έξω μαζί του. Κοστίζει περί τα 10€.

 

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα