1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ!!! ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ- ΕΝΔΙΣΥ!! ΙΚΑ, ΕΦΚΑ! ΑΣΕΠ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ!! ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (efka.gov.gr) ΧΗΡΕΙΑΣ- ΕΝΔΙΣΥ!! ΙΚΑ, ΕΦΚΑ! ΑΣΕΠ (asep.gr) ΑΙΤΗΣΕΙΣ – Αναλυτικές πληροφορίες!

ΝΕWS: Αναφορές και σε ορισμένα άλλα «καυτά» ασφαλιστικά ζητήματα που μεταφέρονται για μελλοντικό χρόνο, όπως είναι η Εισφορά Αλληλεγγύης και οι συντάξεις χηρείας, έγιναν χθες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

ΤΟ 2024 ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!! ΕΦΚΑ, ΕΝΣΤΟΛΩΝ, ΟΤΑ!!! ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ!

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε λόγω του σχεδίου νόμου για την Επαγγελματική Ασφάλιση, ειδικά για την Εισφορά Αλληλεγγύης (ΕΑΣ), που αφορά 750.000 συνταξιούχους, τονίστηκε ότι θα υπάρξει παρέμβαση με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο. Για τις αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστών, επισημάνθηκε ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα γίνει σεβαστή, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική ισορροπία, αλλά και χωρίς να δημιουργείται αίσθημα αδικίας στους υπόλοιπους συνταξιούχους, που δεν θα δουν ανάλογες αυξήσεις. Επίσης, έγινε γνωστό ότι στο παρόν νομοσχέδιο δεν θα ενσωματωθούν οι διατάξεις που αφορούν τις συντάξεις χηρείας, καθώς αποτελούν ένα «δυσεπίλυτο πρόβλημα», μιας και υπάρχει ο κίνδυνος περικοπών ή της επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών…

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στις κλίμακες για τη φορολόγηση των παροχών που θα προφέρουν εφεξής τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης πραγματοποιεί το υπουργείο Εργασίας, διατηρώντας το μέγιστο συντελεστή 20% στα εφάπαξ, για έως 5 έτη ασφάλισης. Το μοντέλο δεν αλλάζει, με την κλιμακωτή φορολόγηση σε τέσσερα επίπεδα, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο, επέρχεται εξορθολογισμός του κλάδου των ΤΕΑ, συνδυαστικά με τα ομαδικά ασφαλιστήρια. Παράλληλα παραμένει η μειωμένη κατά 50% φορολόγηση των συντάξεων που θα χορηγούνται εφεξής από τον β’ πυλώνα ασφάλισης, ως επιπλέον κίνητρο. Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν φορολογούνται τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Την ίδια στιγμή, από τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που θα εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο, έγινε γνωστό ότι ανέρχονται σε περίπου 14.000 οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το Δημόσιο και βρίσκονται σε αναμονή. Τώρα, με την επέκταση της fast track διαδικασίας και με τη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στη 15αετία (από 25 έτη που ήταν), εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα απονεμηθούν στους δικαιούχους. Ταυτόχρονα, υπολογίζονται σε περίπου 12.000 οι δυνητικά ωφελούμενοι από την παρέμβαση που αφορά τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ και την αύξηση του ορίου (από 20.000 σε 30.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και από 6.000 σε 10.000 ευρώ για αγρότες), βάσει του οποίου θα μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση οι οφειλέτες, για να μπορέσουν να βγάλουν σύνταξη.





Πιο αναλυτικά, σε σχέση με τα ΤΕΑ, που αποτελούν το βασικό κορμό του σχεδίου νόμου:

  • Οι κλίμακες φορολόγησης θα είναι: Για εφάπαξ 20% για έως 5 έτη ασφάλισης, 15% για 6-15 έτη ασφάλισης, 10% για 16 – 25 έτη ασφάλισης και 5% για περισσότερα από 26 έτη. Για συντάξεις οι ίδιοι συντελεστές θα είναι μειωμένοι κατά 50%. Δηλαδή θα ισχύει 10% φορολόγηση για έως 5 έτη ασφάλισης, 7,5% για 6-15 έτη, 5% για 16-25% και 2,5% για πάνω από 26 έτη προϋπηρεσίας.
  • Η φορολογική μεταχείριση θα είναι ομοιόμορφη και θα περιλαμβάνει και τα προϊόντα εθελοντικής ομαδικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης.
  • Όλοι οι συντελεστές φορολόγησης αυξάνονται κατά 50% πρόωρης εξόφλησης τμήματος ή του συνόλου της παροχής, εάν πρόκειται για εφάπαξ. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, θα πρέπει να υπάρχουν 15 έτη ασφάλισης.
  • Για όσους ασφαλιστούν σε ΤΕΑ μετά το 55ο έτος ηλικίας για κάθε έτος μικρότερο των 5 ετών ασφάλισης αν επιλέξουν να λάβουν την παροχή, θα υπόκεινται σε πρόσθετο φόρο πέντε ποσοστιαίων μονάδων. Αντίστοιχα αυξάνεται και η φορολογία της σύνταξης.
  • Τα υφιστάμενα Αλληλοβοηθητικά Ταμεία μετατρέπονται επίσης σε ΤΕΑ, σε βάθος πενταετίας. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τα Ταμεία Υποχρεωτικής Ασφάλισης, που απλώς θα γίνει έλεγχος βιωσιμότητας και θα ενταχθούν στον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος.
  • Απλοποιούνται οι διαδικασίες σύστασης των ΤΕΑ με πρότυπο καταστατικό και απαιτούμενα έγγραφα.
  • Διευκολύνεται η ίδρυση και η λειτουργία πολυεργοδοτικών Ταμείων, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα στηρίξει τις μικρές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα του επιχειρείν της χώρας.
  • Στις ελάχιστες προϋποθέσεις για τη λήψη της παροχής (εφάπαξ ή σύνταξης), θα είναι η συνταξιοδότηση από τον κύριο φορέα ασφάλισης, ή η συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας, ανεξάρτητα από τον χρόνο ασφάλισης στο ΤΕΑ. Εναλλακτικά θα υπάρχει και η λύση της 20αετούς ασφάλισης, μαζί με τη συμπλήρωση του 55ου έτους ηλικίας.
  • Μέγιστο ετήσιο ποσό εισφορών, θα μπορεί να είναι το μικρότερο από το 20% των ακαθάριστων αποδοχών του ασφαλισμένου ή τα 15.000 ευρώ, που όμως θα αναπροσαρμόζονται με βάση τον πληθωρισμό της προηγούμενης χρονιάς.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ!! ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ- ΕΝΔΙΣΥ!! ΙΚΑ, ΕΦΚΑ! ΑΣΕΠ ΑΙΤΗΣΕΙΣ – Θέσεις εργασίας!

Σημαντικό πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων έχουν όσοι αντλήσουν μόρια από συγκεκριμένες “δεξαμενές”, ενόψει της έκδοσης της προκήρυξης των δήμων από τον ΑΣΕΠ (μόνιμοι).

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αναμένεται να δημοσιευθεί στο Εθνικό Τυπογραφείο σε περίπου ένα μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες -και εν αναμονή της έκδοσης του προσχεδίου της προκήρυξης- στους δήμους και τις περιφέρειες όλης της χώρας θα διατεθούν πάνω από 700 θέσεις.

Ο νέος διαγωνισμός θα περιλαμβάνει, συνολικά, 4.282 μόνιμες θέσεις.

ΑΣΕΠ: Ποιοι συμμετέχουν στην προκήρυξη των δήμων

Στη διαδικασία συμμετέχουν μόνο οι επιτυχόντες ΠΕ του γραπτού διαγωνισμού 2Γ/2022. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προκήρυξη που θα εκδοθεί εντός της χρονιάς.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μαζί με τα δικαιολογητικά με την έκδοση της προκήρυξης.

ΑΣΕΠΠοιοι φορείς θα ενισχυθούν

Ενισχύονται όλοι οι φορείς του Δημοσίου σε ολόκληρη τη χώρα. Η “μερίδα του λέοντος” από τις νέες προσλήψεις θα κατευθυνθεί σε δήμους, περιφέρειες, ΑΑΔΕ, e-ΕΦΚΑ και όλα σχεδόν τα υπουργεία. Ενισχύονται, επίσης, οι Ανεξάρτητες Αρχές.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τις 4.282 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους, περιφέρειες, υπουργεία και φορείς οφείλουν από τώρα να δημιουργήσουν Μητρώο στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (asep.gr)– ή να το ελέγξουν και επικαιροποιήσουν (για όσους διαθέτουν ήδη).

ΑΣΕΠ: Ποιοι θα προσληφθούν με τη μεγάλη προκήρυξη των δήμων

Ο αριθμός μορίων που ανοίγει διάπλατα την πόρτα του μόνιμου διορισμού -πέραν της επίδοσης στις γραπτές εξετάσεις της 2Γ/2022- είναι 34,5. Και το ένα μόριο από αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικό εάν ληφθεί υπόψη ότι κάποιες από τις θέσεις διορισμού θα… παιχθούν στην ισοβαθμία.

Η λίστα με τη μοριοδότηση των ιδιοτήτων έχει ως εξής:

  • Διδακτορικό: 5 μόρια (αρκεί να είναι αποδεκτό από το Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών)
  • Μεταπτυχιακό: 2 μόρια (τουλάχιστον ετήσιας φοίτησης)
  • Intergrated master: 1 μόριο
  • Άριστη γνώση ξένης γλώσσας: 1 μόριο (για Γερμανικά ή Αγγλικά η Γαλλικά ή Ισπανικά ή Ιταλικά)
  • Άριστη γνώση 2ης γλώσσας: 0,5 μόριο (για δεύτερη από τις παραπάνω ή γλώσσα που δεν εμπεριέχονται στις προαναφερόμενες – π.χ. Ρουμανικά)
  • Εμπειρία: 5 μόρια (ένα μόριο για κάθε έτος) – ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετράει οποιαδήποτε εμπειρία, χωρίς να είναι απαραίτητη η συνάφεια της εμπειρίας με τη θέση
  • Εντοπιότητα (α’ περίπτωση): 20 μόρια
  • Εντοπιότητα (β΄ περίπτωση): 10 μόρια

Σημειώστε ότι οι υποψήφιοι που δεν διαθέτουν κάποια από τα μόρια, διατηρούν τις πιθανότητες επιτυχίας τους με δεδομένο ότι ο βαθμός της γραπτής εξέτασης έχει τον πρώτο λόγο.

Ωστόσο, όποιος διαθέτει κάποια από αυτά τα μόρια ενισχύει σημαντικά τη θέση του στη διαδικασία του διορισμού.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ LIVE!!! ΕΩΣ 480 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ! ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΣΚΑΣΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ!!! ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΟΠΕΚΕΠΕ!! ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΜΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!ΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ 9 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ ΣΤΑ 3 ΕΥΡΩ! ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, EFKA!!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα