1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Άγιος Μάμας: Πώς βρέθηκε η εικόνα του αγίου στο Μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου στην Χαλκιδική και η περιοχή έλαβε το όνομά του!


Αρχιμανδρίτης, π. Δωρόθεος Λαζόπουλος: Κατά την παράδοση εκεί που βρισκόταν ο Γεωργικός σταθμός ήταν Μετόχιο της Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

Οι μοναχοί που έμεναν εκεί έβλεπαν επί συνεχείς ημέρες μέσα στην θάλασσα ένα φως να ανάβει σαν ένα καντήλι, νύχτα και ημέρα.

Αυτό τους κίνησε το ενδιαφέρον για να πάνε να δουν τι είναι αυτό το πράγμα.

Και όταν πήγανε εκεί ένας εκ των υπηρετούντων στο Μετόχι, Μοναχός ή λαϊκός, βούτηξε στην θάλασσα και βρήκε την εικόνα του αγίου.

Όπως την έφερναν με τον αραμπά [άμαξα που την σέρνουν άλογα ή βόδια], σύμφωνα με αυτά που έλεγαν τότε, τα ζώα ακινητοποιήθηκαν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα ο ναός του αγίου.

Δεν μπόρεσαν να τα κινητοποιήσουν, οπότε υπέθεσαν πως αυτό ήταν θέληση του αγίου να μείνει η εικόνα στο σημείο αυτό.

Εκεί, έφτιαξαν ένα υποτυπώδες προσκυνητάριο με πέτρες και κατέβασαν την εικόνα του αγίου και τότε επανήλθαν σε κίνηση τα ζώα.

Μετά έκαναν ένα παρεκκλήσιο και τελευταία κάναμε αυτόν τον ναό ο οποίος υπάρχει σήμερα για να τιμούμε τον άγιό μας.

Και έτσι, λοιπόν, έχουμε την εύρεση της εικόνας, αλλά και την καθιέρωση του χώρου της περιοχής στον οποίο υπάρχει ο ναός του αγίου Μάμα.

Στην κοινότητα του Αγίου Μάμα Χαλκιδικής παράλληλα με την εκκλησιαστική πανήγυρη πραγματοποιείται και μεγάλη εμποροπανήγυρη.

Όλη η συνέντευξη βρίσκεται: Eδώ

pemptousia.gr


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα