1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Η σημασία του πρωινού στη διατροφή των παιδιών


Τη σημασία του πρωινού γεύματος τη γνωρίζουμε σίγουρα όλοι. Ακόμα κι έτσι όμως, πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να το παραλείπουν. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τα παιδιά μας, πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απολαμβάνουν αυτή την καθημερινή «πολυτέλεια». Συνήθεις δικαιολογίες, μεταξύ άλλων, είναι ότι δεν προλαβαίνουν γιατί θα καθυστερήσουν στο σχολείο, ότι θα φάνε αργότερα κάτι πιο «υγιεινό», κυρίως για τα έφηβα κορίτσια που θέλουν να αποφύγουν θερμίδες, ή απλά ότι δεν έχουν όρεξη.

Οποιαδήποτε δικαιολογία και αν ακούσουμε, οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά τα οφέλη του κυριότερου γεύματος της ημέρας και, συνεπακόλουθα, να καταφέρουμε να το κάνουμε αγαπημένη καθημερινή συνήθεια που δεν θα παραλείπουν.

Αρχικά, ένα σωστό και ολοκληρωμένο πρωινό προμηθεύει τα παιδιά με τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για να έχουν ενέργεια και να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της ημέρας, το σχολείο, το διάβασμα, ακόμα και το παιχνίδι!

Η μέρα ξεκινάει με το πρωινό και τα θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρει δύσκολα μπορούν να αναπληρωθούν από τα επόμενα γεύματα, όπως πολλοί πιστεύουν. Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο το πρωί και εκεί πρέπει να είναι συγκεντρωμένα στην παρακολούθηση και στην κατανόηση του μαθήματος. Το ισορροπημένο πρωινό συμβάλλει στην καλή εγκεφαλική λειτουργία και ενισχύει τις μαθησιακές ικανότητες. Η παράλειψή του είναι βασικός παράγοντας για χαμηλές επιδόσεις και αρνητική επίδραση στη μνήμη των παιδιών.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα