1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σπαγγέτι μπολονέζ με μανιτάρια | Συνταγές


Σπαγγέτι μπολονέζ με μανιτάρια. Μια απλή και πανεύκολη στην παρασκευή της συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με σπαγγέτι ολικής άλεσης, χοιρινό κιμά για περισσότερη γεύση και μανιτάρια porcini που απογειώνουν τη γεύση σε πλούσια σάλτσα ντομάτας.  Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι; Ένα πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 14 γρ. μανιτάρια porcini
  • 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ½ φλ. τσαγιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¾ κ.γ. χοντρό αλάτι
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 225 γρ. κιμά χοιρινό
  • 680 γρ. (περίπου) μανιτάρια cremini, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • ½ φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 400 γρ. (1 κονσέρβα) αποφλοιωμένες ντομάτες χοντροκομμένες με το χυμό τους
  • ¼ φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 280 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • τυρί Parmigiano-Reggiano, τριμμένο για το σερβίρισμα
  • φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος ή φυλλαράκια βασιλικού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα μανιτάρια porcini και το βραστό νερό, καλύπτετε το μπολ με ένα καθαρό πανί και τα αφήνετε για 20 λ. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι, κρατάτε το ζωμό μανιταριών και ψιλοκόβετε τα μουλιασμένα μανιτάρια porcini. Τα αφήνετε στην άκρη.  
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και τον κιμά και τα σοτάρετε για 10 λ περίπου ή μέχρι να γίνει ο κιμάς καφέ, φροντίζοντας να ανακατεύετε με τέτοιο τρόπο ώστε να θρυμματιστεί ο κιμάς.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε μανιτάρια cremini, το σκόρδο, το υπόλοιπο 1/4 κ.γ. αλάτι και το υπόλοιπο 1/4 κ.γ. πιπέρι ανακατεύετε και μαγειρεύετε το μείγμα για 15 λ περίπου, ανακατεύοντας συχνά για 15 λ περίπου ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Προσθέτετε και τα μανιτάρια porcini και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1 λ επιπλέον.
  4. Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, ανακατεύετε για 2 λ διαρκώς να ψηθεί ο πελτές, ρίχνετε τον ζωμό μανιταριών και το κρασί και τα μαγειρεύετε για 1 λ. Μετά προσθέτετε τις ντομάτες με το χυμό τους και μόλις πάρουν βράση μειώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 30 λ συχνά και διαλύοντας τις ντομάτες. Τέλος ρίχνετε και το γάλα και σιγοβράζετε για άλλα 2 λ.
  5. Εν τω μεταξύ μέχρι να γίνει η σάλτσα μπολονέζ βράζετε το σπαγγέτι σας, σε μπόλικο κοχλαστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μετά τα στραγγίζετε τα ρίχνετε μέσα στην έτοιμη σάλτσα μπολονέζ και ανακατεύετε να καλυφθούν με τη σάλτσα.  Τα σερβίρετε ζεστά με τυρί τριμμένο και φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό. 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπαγγέτι μπολονέζ με μανιτάρια

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα