1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αρνίσιο κοντοσούβλι | Συνταγές – Sintayes.gr



Ένα πεντανόστιμο αρνίσιο κοντοσούβλι με μουστάρδα και πάπρικα, τυλιγμένο σε μπόλια για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας το τέλειο μεζέ. Μια εύκολη συνταγή (βασική ιδέα από εδώ) με οδηγίες για ψήσιμο στη σούβλα αλλά και στον ηλεκτρικό φούρνο του σπιτιού σας. 

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά αρνίσια σπάλα, χωρίς κόκαλο, κομμένα σε κομμάτια 6×6 εκ. και πάχους περίπου 3 εκ.
  • 1 μεγάλη ή 2 μέτριες μπόλιες αρνίσιες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη μαρινάδα:
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή ή καπνιστή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • 2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Προσθέτετε τα κομμάτια κρέατος και ανακατεύετε να καλυφθούν καλά με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη το μπολ και το αφήνετε για 2 ώρες να μαριναριστεί το κρέας. 
  2. Αν ψήσετε στα κάρβουνα το κοντοσούβλι σας: Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς το κρέας (προσοχή στο αλάτι αν βάλατε αρκετό στη μαρινάδα) και το σουβλίζετε, σε μια μεγάλη σούβλα, κατάλληλη για κοντοσούβλι, που να χωράει στη ψησταριά σας. Προτιμήστε η σούβλα να είναι τετραγωνισμένη για να μη “γυρίζουν” τα κομμάτια όσο θα γυρνάει η σούβλα. 
  3. Αν ψήσετε στο φούρνο το κοντοσούβλι σας: Παίρνετε μικρές σούβλες που να χωράνε στο φούρνο σας, και περνάτε κολλητά τα κομμάτια του κρέατος, προσέχοντας να τρυπάτε στο κέντρο των κομματιών και να μην αφήνετε κενά μεταξύ τους. 
  4. Και στις δύο περιπτώσεις τυλίγετε το κρέας σφιχτά με τη μπόλια, προσέχοντας να μην τη τεντώσετε υπερβολικά, για να μη σχιστεί και γιατί όσο ψήνετε θα λιώνει και θα λεπταίνει, με κίνδυνο να κοπεί και να αφήσει εκτεθειμένο το κρέας. Δένετε τη μπόλια με σπάγκο μαγειρικής γύρω από το κοντοσούβλι.
  5. Για το ψήσιμο στα κάρβουνα: Ξεκινάτε το ψήσιμο, γυρίζοντας συνέχεια το κοντοσούβλι, κοντά στη φωτιά για να κάνει κρούστα. Μετά από 20 περίπου λ γυρίσματος, το ανεβάζετε πιο ψηλά και συνεχίζετε το γύρισμα για περίπου 2 ½ περίπου ώρες (ανάλογα με το μέγεθός του). Τα κόβετε σε φέτες και τα σερβίρετε ζεστά.
  6. Για το ψήσιμο στο φούρνο: Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο τα κοντοσούβλια σας , τα βάζετε σε ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 ½ λ. γυρίζοντάς τα τακτικά. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 45-55 λ, ανάλογα με το μέγεθός τους,  γυρίζοντας το από την άλλη πλευρά 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος χωρίς το αλουμινόχαρτο. Τα κόβετε σε φέτες και τα σερβίρετε ζεστά.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνίσιο κοντοσούβλι

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα