1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σπαγγέτι καρμπονάρα α λα κρεμ | Συνταγές


[*][*]

Σπαγγέτι καρμπονάρα α λα κρεμ. Η καρμπονάρα είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής συνταγή της Ιταλικής κουζίνας για μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με λίγα βασικά συστατικά το αυγό, το πεκορίνο, το γκουαντσιάλε (το “μπέικον” που προέρχεται από τα μάγουλα του χοιρινού) και το πιπέρι. Ανά χώρα η συνταγή της καρμπονάρας παρουσιάζεται με διάφορες εκδοχές, που συνεχώς διαμορφώνονται, άλλες χωρίς αυγά, άλλες με σάλτσα με κρέμα γάλακτος για πιο κρεμώδη γεύση, άλλες με κλασικό μπέικον αντί για γκουαντσιάλε. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή σε μια εκδοχή που σίγουρα θα απολαύσετε την απόλυτη καρμπονάρα στο οικογενειακό σας τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. Σπαγγέτι “Barilla Spaghett No.5”
  • χοντρό αλάτι για το βράσιμο του σπαγγέτι
  • 250 γρ. μπέικον καπνιστό σε κομμάτι ή γκουαντσιάλε [*] 
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 αυγό μέτριο ολόκληρο + 2 μέτριους κρόκους αυγών 
  • 150 γρ. Πεκορίνο (Pecorino Romano) ή Παρμεζάνα (Parmigiano Reggiano), τριμμένο στο πολύ ψιλό του τρίφτη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. μαϊντανό ή βασιλικό αποξηραμένο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το σπαγγέτι σας να βράσει, σε  τουλάχιστον 2 λίτρα βραστό νερό αλατισμένο με χοντρό αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, κόβετε το μπέικον σε μικρά μπαστουνάκια και μετά σε μικρούς κύβους 1εκ. περίπου.
  2. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε μέσα το μπέικον χωρίς προσθήκη λαδιού και το σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λ περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα και βγάλει τους ζωμούς του. Προσθέτετε στο τηγάνι τη σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση, ανακατεύετε για 1-2 λ και μετά την αφαιρείτε από το σκεύος.
  3. Όταν το μπέικον έχει σοταριστεί αρκετά σβήνετε με περίπου 1/2 φλ. νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν, διότι έχει μέσα το άμυλο που το χρειαζόμαστε αλλά και το υγρό στοιχείο για να μην ξεραθεί το σπαγγέτι μας.
  4. Σε ένα μεγάλο μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ χτυπάτε το ολόκληρο αυγό και τους κρόκους αυγών, προσθέτετε και το πολύ ψιλοκομμένο τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον βασιλικό και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά. 
  5. Όταν βράσει το σπαγγέτι το μεταφέρετε αμέσως με λαβίδα απευθείας, κι ας παρασύρουν λίγο νερό, από τη κατσαρόλα μέσα στο τηγάνι με το μπέικον και με γρήγορες, κυκλικές κινήσεις το ενσωματώνετε για να “δέσει” το μπέικον μαζί με το ζυμαρικό. 
  6. Αμέσως σβήνετε τη φωτιά και αμέσως προσθέτετε στο τηγάνι το μείγμα αυγών-κρέμας γάλακτος και ανακατεύετε πάλι με γρήγορες κυκλικές κινήσεις με ξύλινη κουτάλα, για λίγο για να ψηθούν τα αυγά και να ΄δέσετε” τη σάλτσα με την μακαρονάδα σας. Καλή όρεξη!

[*] Αν βρείτε, σε ντελικατέσεν,  γκουαντσιάλε σας συστήνουμε ανεπιφύλαχτα να το χρησιμοποιήσετε αντί για  καπνιστό ζαμπόν. Το γκουαντσιάλε είναι, το “μπέικον” που προέρχεται από τα μάγουλα του χοιρινού (και όχι απ΄ την κοιλιά όπως το κανονικό, γνωστό μπέικον). Χαρακτηριστικό του είναι το πολύ αλλά εξαιρετικής ποιότητας λίπος που κρυσταλλώνει, λιώνει και εντέλει δίνει στη σύνθεση μια εκπληκτική νοστιμιά, αποτελώντας το μόνο λιπώδες στοιχείο της συνταγής της αυθεντικής ιταλικής καρμπονάρας, της οποίας αποτελεί βασικό συστατικό. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπαγγέτι καρμπονάρα α λα κρεμ

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα