1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη με 4 υλικά (Video) | Συνταγές



Ένα λαχταριστό, δροσερό σοκολατένιο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη, με γιαούρτι, πραλίνα και μπισκότα για να το απολαύσετε μικροί και μεγάλοι σε όλες τις περιστάσεις. Μια εύκολη στην παρασκευή του συνταγή για ένα γλύκισμα με 4 μόνο υλικά που θα γίνει το αγαπημένο σας. Για να  γευτείτε το γλυκό σας άφοβα, χωρίς ζάχαρη, με λιγότερες θερμίδες προτείνουμε στη συνταγή σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού με στέβια καθώς και Πτι Μπερ χωρίς ζάχαρη!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. σοκολάτα επιλογής σας με στέβια, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού με στέβια, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον λιωμένη για γαρνίρισμα
  • 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί, φροντίζοντας το νερό στην κατσαρόλα που θα πρέπει να σιγοβράζει να μην ακουμπά στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύετε συχνά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και γίνει λεία. Την αποσύρετε από το μπεν μαρί. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το γιαούρτι και την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να έχετε ένα πλήρως ομογενοποιημένο μείγμα. Μετά προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με την μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Στρώνετε μια μακρόστενη φόρμα 30×11εκ. με λαδόκολλα και τοποθετείτε στη βάση της 1 στρώση με μπισκότα φροντίζοντας να μην αφήσετε κενά. Πάνω στα μπισκότα απλώνετε ομοιόμορφα τα 1/4 της σοκολατένιας κρέμας, την καλύπτετε με άλλη 1 στρώση μπισκότα και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία κάνοντας συνολικά 4 στρώσεις με μπισκότα και 4 με κρέμα.
  4. Σκεπάζετε την επιφάνεια του γλυκού σας με πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί. Πριν το σερβίρετε το ξεφορμάρετε σε πιατέλα το περιχύνετε με λιωμένη πραλίνα και από πάνω πασπαλίζετε με σπασμένα μπισκότα.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη με 4 υλικά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα