1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αυτοβελτιωση

Σημειωματάριο συναισθημάτων | Το πιο δυνατό φως είναι αυτό που δε βλέπουμε αλλά αντανακλάται στο σκοτάδι


Tα ζώα με την ανιδιοτελή τους αγάπη, μας διδάσκουν τι σημαίνει συναισθηματική νοημοσύνη και πώς να ζούμε σε αρμονία, ακολουθώντας τη φυσική ροή.

Όμως σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να εκπαιδευτούμε και να εξασκηθούμε στη συναισθηματική νοημοσύνη, ώστε να διατηρηθεί ζωντανή την ελπίδα, να βρούμε έναν τρόπο να φιλιώσουμε με τους πόνους μας και να γλυκάνουμε το θυμό μας.

Advertisment

Να ταϊστούμε συναισθηματικά , να ενηλικιωθούμε, να αποκτήσουμε επίγνωση για το τι αισθανόμαστε, και να επουλώσουμε τραύματα.

Μια εσωτερική διεργασία , μια μαθητεία, στο δρόμο της αυτογνωσίας που ενισχύει τη διάθεση μας και μας οδηγεί στο να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Με την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης, βελτιώνουμε την επικοινωνία, την αυτό αποδοχή και νιώθουμε αυτοπεποίθηση στις δυσκολίες και ευελιξία στις αλλαγές.

Advertisment

Το κυριότερο όμως είναι ότι αναπτύσσουμε ως βασικό χαρακτηριστικό της προσωπικής μας ταυτότητας , την ενσυναίσθηση, την ικανότητα να μοιραζόμαστε τα συναισθήματα μας, να νιώθουμε κατανόηση και να αποδεχόμαστε άνευ όρων τους άλλους, δημιουργώντας δεσμούς μέσα στην αγάπη και τη συμπόνια, βαδίζοντας προς την αυτοπραγμάτωση.

Αυτός είναι ο δρόμος να ενισχύσουμε την πίστη και την ελπίδα μας για συνύπαρξη και σύμπλευση, με ανθρώπους, ζώα και περιβάλλον, με κάθε τρόπο.

Μέσα από την αυτό φροντίδα, την αγάπη και το σεβασμό είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε ότι όταν κάνουμε κάτι σε κάποιον αγγίζει τους πάντες , ακόμη και εμάς τους ίδιους.

Με τη σκέψη πως όταν κάνουμε κάποιον χαρούμενο γινόμαστε και εμείς και όταν πληγώνουμε τους άλλους πονάμε και εμάς , γινόμαστε συνειδητοί, προσφέρουμε στην ελπίδα μια ευκαιρία και ανάβει μέσα μας ένα εσωτερικό φως.

Καλή μαθητεία!

Latest posts by Βασιλική Χρονοπούλου (see all)

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα