1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Διασκεδαση

5+1 συναρπαστικά βιβλία για να κάνετε δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα


Λίγες μέρες πριν μπει ο νέος χρόνος και σίγουρα κι εσύ θα έχεις πάρει μολύβι και χαρτί και θα φτιάχνεις τη λίστα με τους στόχους σου για το 2023. Πράγματα που θέλεις να κάνεις τη νέα χρονιά, που δεν πρόλαβες το 2022 ή έκανες και θέλεις να τα επαναλάβεις.

Στη λίστα αυτή, λοιπόν, με τα “do’s” της νέας χρονιάς, δεν θα πρέπει να απουσιάζει και ο χρόνος που θα αφιερώσεις στο διάβασμα ενός ή περισσότερων βιβλίων. Είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου, αυτές οι στιγμές χαλάρωσης. Όμως, το βιβλίο αποτελεί και μία καλή και safe ιδέα για δώρο τώρα την Πρωτοχρονιά.

Παρακάτω, έχουμε φτιάξει μία λίστα με 5+1 βιβλία διαφόρων ειδών που καλύπτουν όλα τα γούστα για να τα χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Μαμά, κοίτα, χωρίς χέρια! – Έλενα Ακρίτα

51-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b4%cf%8e0

Η Έλενα Ακρίτα επιστρέφει με το “Μαμά, κοίτα, χωρίς χέρια!” από τις εκδόσεις Διόπτρα, ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, καθώς φροντίζει γι’ αυτό η υπέροχη πένα της δημοσιογράφου.

«Με γρατσουνισμένα γόνατα πορεύτηκα, μεγάλωσα, πένθησα τους αγαπημένους μου, ερωτεύτηκα, γέλασα πολύ, αγάπησα πολύ, δούλεψα σκληρά, πάλεψα χρόνια ολόκληρα με τους δαίμονές μου. Οι απώλειες των παιδικών χρόνων, ο πρόωρος θάνατος του πατέρα μου, η φυλάκιση της μάνας μου στη Χούντα, τα κλάματα και τα τραύματα των παιδικών μου χρόνων με οδήγησαν στην κατάθλιψη, στις άγρυπνες νύχτες και στα υπνωτικά χάπια», πληροφορεί η ίδια τους αναγνώστες.

«Ξέρω μονάχα πως αυτή η εξομολόγηση είναι ότι πιο γενναίο έχω κάνει στην ασήμαντη ζωή μου», σημειώνει η συγγραφέας, Έλενα Ακρίτα.

Η Νοσοκόμα – Δήμητρα Ιωάννου

51-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b4%cf%8e2

Η γνωστή συγγραφέας Δήμητρα Ιωάννου μετά τη συγκλονιστική “Αλεξάνδρεια” επιστρέφει με τη «Νοσοκόμα», από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα γεμάτο ίντριγκες και συναισθήματα με έντονες νότες crime και αστυνομικού που θα κορυφώσει την αγωνία σας μέχρι την τελευταία σελίδα.

Μην αγνοήσετε την προειδοποίηση στο οπισθόφυλλο:

Εισέρχεστε στον κόσμο της ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ με δική σας ευθύνη.

Εδώ τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!

Λίγα λόγια…

… για την πλοκή

Άνδρος 1960.

Μια μυστηριώδης εξαφάνιση πριν από τριάντα χρόνια…

Ένας κρυφός παράνομος έρωτας…

Δύο άντρες που διεκδικούν την ίδια γυναίκα…

Δύο γυναίκες που διεκδικούν τον ίδιο άνδρα…

Τρεις οικογένειες με διαφορετικές καταβολές: Οι γαιοκτήμονες Δελαγραμμάτικα, οι εφοπλιστές Γαλανοί και οι αξιοπρεπείς Βαλμάδες.

Και στο επίκεντρο όλων, η «Νοσοκόμα». Η δεσποινίς Κατερίνα Συμεωνίδη που καταφθάνει στο νησί, εκδηλώνει ενδιαφέρον-σε σημείο εμμονής- για την εξαφάνιση της Φλωρέζας Δελαγραμμάτικα, σηκώνει κάθε πέτρα και πετραδάκι και σκαλίζει κάθε στοιχείο, καταφέρνοντας να αναστατώσει όλο το νησί.

Η ηρεμία διαλύεται, τα στόματα ανοίγουν και το παρελθόν ξυπνά βίαια και απειλεί, βάζοντας στο μάτι τη νοσοκόμα. Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και με ποιο κόστος; Η συνέχεια -ανατρεπτική μέχρι τέλους- στις σελίδες του καινούριου μυθιστορήματος της Δήμητρας Ιωάννου.

Μια ιστορία με τόσο δυνατές εικόνες, από εκείνες που άνετα θα μπορούσαν να μεταφερθούν στη μεγάλη ή στη μικρή οθόνη!

“Ο Ανήφορος” – Νίκος Καζαντζάκης

51-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b4%cf%8e4

Μετά από 75 σχεδόν χρόνια από τη συγγραφή του, βγήκε στο φως και παραδόθηκε στους αναγνώστες, ο Ανήφορος του Νίκου Καζαντζάκη, από τις εκδόσεις Διόπτρα. Στα μέσα της δεκαετίας του ’40, αμέσως μετά τον Ζορμπά, ο Καζαντζάκης γράφει τον Ανήφορο, ένα κείμενο εσωτερικό, που το διακρίνει μελαγχολία βαθιά και λυτρωτική.

Η δράση του εκτυλίσσεται αμέσως μετά τον πόλεμο, σε Κρήτη και Αγγλία. Ο Κοσμάς, έπειτα από απουσία είκοσι χρόνων και την ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο, επιστρέφει στην πατρίδα του, το Μεγάλο Κάστρο, μαζί με την Εβραία γυναίκα του, τη Νοεμή, η οποία κουβαλάει την πανανθρώπινη μνήμη του Ολοκαυτώματος, και μαζί της την ερώτηση για την αξία της ζωής.

Ο Ανήφορος, το ανέκδοτο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, είναι ένα κλασικό έργο που θέτει ερωτήματα που διαρκώς κατατρέχουν τον άνθρωπο, δεν αποτελεί απλώς μια πολύ μεγάλη λογοτεχνική στιγμή για τη χώρα μας αλλά και ένα πολιτιστικό γεγονός.

Χαμένος Παράδεισος – Τζάιλς Μίλτον

51-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b4%cf%8e6

Ο Χαμένος παράδεισος, είναι μια από τις εμπεριστατωμένες μαρτυρίες της Καταστροφής, κι ανήκει στον δημοσιογράφο Τζάιλς Μίλτον και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Πρόκειται για μια δυνατή ιστορία καταστροφής, ηρωισμού και επιβίω­σης, ειπωμένη με τον ξεχωριστό λόγο που κατέστησε τον Τζάιλς Μίλτον επιτυχημένο δημοσιογράφο και συγγραφέα. Ξετυλίγεται μέσα από τις αναμνήσεις επιζώντων, πολλοί απ’ τους οποίους μιλάνε για πρώτη φορά δημόσια, και τις μαρτυρίες εκείνων που βρέθηκαν στη δίνη μιας από τις μεγαλύτερες καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, το τουρκικό ιππικό μπήκε στη Σμύρνη, την πιο πλούσια και κοσμοπολίτικη πόλη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στην πόλη υπήρχε διάχυτος ο φόβος ότι ο νικηφόρος πια τουρκικός στρατός θα ξεσπούσε με παράφορο μένος στους κατοίκους της Σμύρνης.

Η πραγματικότητα όμως διέψευσε και την πιο δυσοίωνη πρόβλεψη. Αυτό που συνέβη τις επόμενες δύο εβδομάδες έχει καταγραφεί ως ένα απ’ τα πιο φρικτά δράματα στην ιστορία του εικοστού αιώνα, το δράμα του ξεριζωμού χιλιάδων προσφύγων, των οποίων το αίμα κυλάει στις φλέβες πολλών σύγχρονων ελληνικών οικογενειών. Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι έπεσαν θύματα μιας τρομακτικής, σε βιαιότητα και έκταση, καταστροφής.

All about brunch – Άκης Πετρετζίκης

51-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b4%cf%8e8

Αν τη νέα χρονιά έχετε θέσει ως στόχο να πάτε τις μαγειρικές σας γνώσεις σε άλλο επίπεδο ή θέλετε να μυηθείτε καλύτερα στον κόσμο του brunch, τότε θα πρέπει να διαβάσετε το νέο βιβλίο του Masterchef, Άκη Πετρετζίκη, All about brunch που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

“Τι είναι το brunch; Ένα αργοπορημένο πρωινό ή ένα εσπευσμένο μεσημεριανό, θα σας απαντήσω. Είναι ένα γεύμα-γιορτή. Μπορεί κανείς να το απολαύσει από το πρωί έως αργά το απόγευμα, συνδυάζοντας αλμυρές και γλυκές γεύσεις, χυμούς, ακόμα και αγαπημένα cocktails” αναφέρει μεταξύ άλλων στο σημείωμά του ο γνωστός σεφ.

Και όπως υπόσχεται, μέσα από τις σελίδες του νέου του βιβλίου θα ανακαλύψετε πολλά μυστικά για να τα μεταφέρετε στην κουζίνα σας και να πάτε σε άλλη διάσταση όχι μόνο το brunch, αλλά και το πρωινό, το μεσημεριανό, το σνακ ή… το δείπνο σας!

«Καλύτερα Γίνεται» – Νάνσυ Μαλλέρου

51-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b4%cf%8e10

Και κλείνουμε τη λίστα με το φετινό Ημερολόγιο Life Coaching «Καλύτερα Γίνεται» της Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο και είναι αφιερωμένο στις λεπτομέρειες. Σ’ όλες εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες της ζωής μας. Σ’ αυτές που μας κάνουν να ερωτευόμαστε, να ξεπερνάμε τον εαυτό μας ή να πνιγόμαστε. Στις λεπτομέρειες που κάνουν ένα έργο τέχνης να μένει ανεξίτηλο στον χρόνο. Λεπτομέρειες που μας κάνουν και νιώθουμε πλούσιοι, γεμάτοι, ανίκητοι. Στιγμές που νιώθουμε, χωρίς να χρειαστεί ή να μπορούμε να το περιγράψουμε ή να το εξηγήσουμε. Στιγμές που απλώς είμαστε. Το «τώρα» είναι μια λεπτομέρεια της ζωής μας. «Εμείς» είμαστε μια λεπτομέρεια του σύμπαντος.

Κάθε εβδομάδα, μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου, θα μπορείτε να ανακαλέσετε, να συγκεντρώσετε και να καταγράψετε αυτές τις λεπτομέρειες που ομορφαίνουν τη ζωή σας και σας βοηθούν να «χτίσετε» χαρακτήρα. Κάθε εβδομάδα η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου θα σας δίνει ένα μικρό έναυσμα και χώρο για τη δική σας ερμηνεία, τις δικές σας στιγμές.

Διαβάστε επίσης

Τι προέβλεψαν οι Σαμάνοι για το 2023 σε ειδική τελετή

Τα πιο ακριβά ρεβεγιόν στην Αθήνα: Εσείς θα δίνατε 800 ευρώ γι’αυτό;

Eurovision 2023: Αυτά είναι τα 7 υποψήφια τραγούδια για την Ελλάδα


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα