1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σαλάμι πραλίνας με 5 υλικά | Συνταγές


[*]

Υπέροχο γλυκό σαλάμι με πραλίνα… Ένα λαχταριστό, πανεύκολο γλυκό, παραλλαγή στο κλασικό μωσαϊκό, με άλειμμα πραλίνας αντί για λιωμένη σοκολάτα ή κακάο που θα εντυπωσιάσει όσους το δοκιμάσουν με την εξαιρετική υφή και γεύση σου. Μια εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της συνταγή για ένα γλύκισμα με 5 μόνο υλικά που θα γίνει το αγαπημένο σας!

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. μπισκότα Πτι-Μπερ
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. άλλειμα σοκολάτας-πραλίνας [*]
  • 60 γρ. κονιάκ (ή χυμό επιλογής σας αν θα το σερβίρετε σε παιδιά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Tεμαχίζετε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα. Λιώνετε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην καεί. Όταν λιώσει το αποσύρετε από τη φωτιά, το αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη, την πραλίνα και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
  2. Όταν το μείγμα γίνει λείο, προσθέτετε τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα. Κόβετε 2 μεγάλα φύλλα λαδόκολλας και τα τοποθετείτε έτσι ώστε το ένα να μισοκαλύπτει το άλλο και έτσι να έχετε ένα ενιαίο φύλλο με μεγάλο φάρδος.
  3. Αδειάζετε το μείγμα στο κέντρο και με τα χέρια σας του δίνετε κυλινδρικό σχήμα. Τυλίγετε τη λαδόκολλα σφιχτά γύρω του και στρίβετε τις άκρες της, σαν χαρτάκι καραμέλας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά ή στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Μετά το κόβετε σε φέτες το σερβίρετε και καλή σας απόλαυση!

[*] Μπορείτε να προμηθευτείτε όποια πραλίνα επιθυμείτε. Σας προτείνουμε όμως Πραλίνα με σοκολάτα αντί για κακάο. Βρήκαμε στον ΑΒ Βασιλόπουλο την πραλίνα με σοκολάτα, όπως η Μerenda με σοκολάτα υγείας ή “ΧΩΡΙΟ” πραλίνα με σοκολάτα. 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σαλάμι πραλίνας με 5 υλικά

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα