1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ραβιόλια με μανιτάρια σπανάκι και τυρί | Συνταγές


[*]

Πεντανόστιμα Ραβιόλια με μανιτάρια, σπανάκι και τυρί… Ένα εξαιρετικό φαγητό που θα το λατρέψει όλη η οικογένειά σας και όποιος άλλος το δοκιμάσει. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε ίσως τα καλύτερα ραβιόλια που φάγατε ποτέ. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • 700 γρ. ραβιόλια φρέσκα κατά προτίμηση με 4 τυριά
  • ελαιόλαδο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
  • 2 φλ. τσαγιού σπανάκι φρέσκο, κατά προτίμηση baby (Αν δεν είναι baby το ψιλοκόβετε χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του)
  • 1 ½ φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα [*]
  • 1-2 πρέζες -ελάχιστο- αλάτι (λόγω της παρμεζάνας)
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς τσίλι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και λαδώνετε ένα πυρέξ 23×33 εκ. περίπου. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το ψιλοκομμένο σκόρδο για περίπου  ½ λ ή μέχρι να μυρίσει (χωρίς να καεί και μαυρίσει).
  2. Μετά προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, 2 κ.σ. από τη παρμεζάνα και το ζωμό λαχανικών.  Μόλις αρχίσουν να παίρνουν βράση μειώνετε τη φωτιά, τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λ, να πήξει η σάλτσα και μετά αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
  3. Στο μεταξύ, σοτάρετε στα γρήγορα το σπανάκι στις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνετε στην άκρη. Σκουπίζετε το τηγάνι από το νερό με το σπανάκι, προσθέτετε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τα μανιτάρια για περίπου 4-5 λ ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους. 
  4. Ρίχνετε λίγη από τη κρέμα γάλακτος στη βάση του πυρέξ και τοποθετήστε από πάνω τα μισά ραβιόλια σε μια στρώση. Πάνω από τα ραβιόλια απλώνετε το μισό σοταρισμένο σπανάκι, τα μισά μανιτάρια, τη μισή σάλτσα κρέμας και πασπαλίζετε τη μισή παρμεζάνα. 
  5. Τελειώνετε επαναλαμβάνοντας τις στρώσεις ξεκινώντας με όσα ραβιόλια έχουν μείνει και από πάνω με το υπόλοιπο σπανάκι, τα μανιτάρια, τη σάλτσα κρέμας και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ανάμεσα στις στρώσεις πασπαλίστε μαύρο πιπέρι για επιπλέον γεύση.
  6. Καλύπτετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό το φαγητό για 20 λ αν τα ραβιόλια σας είναι φρέσκα ή για 30 λ αν είναι κατεψυγμένα. Μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε στο ψήσιμο για περίπου 2 λ ή μέχρι να ροδίσει το τυρί και οι άκρες των μανιταριών.
  7. Γαρνίρετε το φαγητό σας με νιφάδες κόκκινης πιπεριάς τσίλι και ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού και το σερβίρετε με ζεστό σκορδόψωμο. Καλή σας όρεξη!

[*] Την παρμεζάνα μπορείτε να την αντικαταστήσετε εξ” ολοκλήρου με άλλο τυρί επιλογής σας όπως το Προβολόνε ή μοτσαρέλα ή να αντικαταστήσετε τη μισή παρμεζάνα, με μοτσαρέλα τριμμένη που έχει πιο ήπια και όχι αλμυρή γεύση και λιώνει και εύκολα.

Tip: Πριν τη συναρμολόγηση του φαγητού στο πυρέξ, αν θέλετε μπορείτε να μοιράσετε σε 2 ταψάκια των 20 εκ. Ψήνετε το ένα που θα καταναλώσετε αυθημερόν και το άλλο το βάζετε στην κατάψυξη για όταν το χρειαστείτε. Σε αυτή τη περίπτωση αν το ψήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη έχετε υπ” όψη ότι θα χρειαστείτε 10 λ περισσότερο χρόνο ψησίματος από αυτόν που αναφέρεται στη συνταγή. 

Το φαγητό διατηρείται σε τάπερ στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ραβιόλια με μανιτάρια σπανάκι και τυρί

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα