1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σοκολατόπιτα με καρύδι | Συνταγές


Σοκολατόπιτα με καρύδι, σαν καρυδόπιτα χωρίς γλουτένη! Μια συνταγή για μια εξαιρετική, απολαυστική σοκολατόπιτα που θα ενθουσιάσει με την υπέροχη γεύση της όλους τους λάτρεις της σοκολάτας και του καρυδιού. Την φτιάχνετε πανεύκολα και γρήγορα και την απολαμβάνετε! 

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, κομμένη σε κομματάκια
  • 600 γρ. καρύδι, τριμμένο
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για το πασπάλισμμα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα ή σκόνη πορτοκαλιού ή και τα 2 ανάλογα με το άρωμα που σας αρέσει
  • ελάχιστο αλάτι στην μύτη μικρού κουταλιού
  • 7 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε πολύ καλά την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα την άχνη με το τριμμένο καρύδι, την κανέλα (ή το ξύσμα) και το αλάτι. Μετά προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Τέλος προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζετε το έτοιμο μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 24-25 εκ. καλυμμένο με λαδόκολλα.
  3. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά και αμέσως μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λ περίπου.
  4. Βγάζετε τη σοκολατόπιτα, την αφήνετε να κρυώσει καλά και την σερβίρετε σε κομμάτια πασπαλίζοντάς τα με λίγη ζάχαρη άχνη. Καλή σας απόλαυση!

Tips: Για να πετύχετε στην επιφάνεια ένα ωραίο σχέδιο στο πασπάλισμα με την άχνη, αφήνετε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει πολύ καλά και μετά στρώνετε πάνω της ένα στένσιλ ή αν δεν έχετε στρώνετε μια δαντέλα. Πασπαλίζετε με την άχνη και αφαιρείτε προσεκτικά τη δαντέλα. Θα δείτε ότι από κάτω έχει μείνει το αποτύπωμά της, σαν να χρησιμοποιήσατε στένσιλ.

Επειδή αυτή η σοκολατόπιτα δεν περιέχει αλεύρι, στο εσωτερικό της παραμένει πολύ ζουμερή γι’ αυτό πρέπει να κρυώσει καλά πριν την κόψετε και τη σερβίρετε.

Από το περιοδικό “Ζάχαρη” και Αλεύρι” Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατόπιτα με καρύδι

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα