1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πώς μπορούν οι μεγαλύτεροι άνθρωποι να συνεχίσουν να κάνουν υπέροχο σεξ;

Το σεξ μπορεί να αλλάζει κατά την πάροδο των χρόνων, αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι σταματά. Πολλοί άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας (70+ ετών) συνεχίζουν να απολαμβάνουν το σεξ με τους συντρόφους τους. Παρακάτω εξετάζονται μερικοί τρόποι με τους οποίους τα μεγαλύτερα άτομα μπορούν να συνεχίσουν να έχουν εξαιρετική σεξουαλική ζωή.

Χρησιμοποιήστε βοηθήματα, φάρμακα και προϊόντα που βελτιώνουν την εμπειρία

Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν, τα επίπεδα της τεστοστερόνης μειώνονται κάτι που σημαίνει ότι έχουν χαμηλότερη σεξουαλική επιθυμία και μπορεί να χρειάζεται περισσότερη διέγερση για την επίτευξη και διατήρηση της στύσης. Στις γυναίκες εκτός από την τεστοστερόνη μειώνονται και τα οιστρογόνα συνεπώς μπορεί επίσης να παρουσιαστεί μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, κολπική ξηρότητα και αιδοιοκολπική ατροφία ∙ τα συμπτώματα αυτά μπορεί να καταστήσουν την σεξουαλική επαφή επώδυνη.

Μπορούν να γίνουν αρκετά για να βοηθηθεί το ζευγάρι: οι άνδρες μπορούν να απευθυνθούν στον ανδρολόγο τους, ο οποίος μπορεί να τους χορηγήσει χάπια από το στόμα για την στυτική δυσλειτουργία, να τους συστήσει θεραπεία υποκατάστασης τεστοστερόνης, να προτείνει την χρήση αντλίας κενού ή ενέσιμη θεραπεία. Ο πειραματισμός με την χρήση συσκευής δόνησης στην βάλανο (κεφαλή) του πέους μπορεί επίσης να αυξήσει την διέγερση.

Οι γυναίκες από την άλλη μπορούν να απευθυνθούν στον γυναικολόγο τους για την δυνατότητα τοπικής θεραπείας οιστρογόνων ώστε να απαλυνθούν τα συμπτώματα της κολπικής ξηρότητας και των ατροφικών κολπικών ιστών. Εναλλακτικά (ή επιπλέον) μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιούν ένα λιπαντικό κατά την διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας ώστε αυτή να καταστεί πιο άνετη και απολαυστική. Οι δονητές και άλλα σεξουαλικά βοηθήματα μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ηδονή μιας γυναίκας κατά το σεξ. Τέλος υπάρχουν διαθέσιμα φάρμακα που μπορούν να αυξήσουν την επιθυμία, είναι σημαντικό όμως όπως όλα τα φάρμακα, να λαμβάνονται με την οδηγία και την επίβλεψη του γιατρού. 

Δώστε προτεραιότητα στην οικειότητα

Οι μεγαλύτεροι ενήλικες γενικά γνωρίζουν την σημασία της οικειότητας, ιδιαίτερα κατά το σεξ. Αντί να επικεντρώνεστε στην διείσδυση, μπορεί να σας βοηθήσει το να συγκεντρωθείτε στην εξερεύνηση άλλου τύπου δραστηριότητας και ηδονής. Οι αγκαλιές, τα φιλιά, το αισθησιακό μασάζ και η χρήση των χεριών και των ερωτικών βοηθημάτων μπορεί να αποδειχτούν απολαυστικοί τρόποι διερεύνησης και διεύρυνσης των σεξουαλικών εμπειριών χωρίς να είναι απαραίτητη η διείσδυση. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να απελευθερώσει από το άγχος της επίδοσης τους συντρόφους και να ββελτιώσει την γενικότερη σεξουαλική εμπειρία. 

Επικοινωνήστε με τον/την σύντροφο

Είναι σημαντικό να επικοινωνείτε με τον σεξουαλικό σας σύντροφο σε κάθε ηλικία. Η ανοιχτή επικοινωνία με τον/την σύντροφο επιτρέπει στο άτομο να εκφράσει τις ανησυχίες του ή/και τα άγχη του όπως επίσης τις επιθυμίες του, τα γούστα του και τα όριά του. Πολλά ζευγάρια βρίσκουν ότι η συνάντηση με έναν sex therapist βοηθά στην βελτίωση της μεταξύ τους επικοινωνίας γύρω από το σεξ.

Συνεχίστε να κάνετε ασφαλές σεξ

Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα μπορούν κάλλιστα να επηρεάσουν και τους μεγαλύτερους σε ηλικία, συνεπώς είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι σας συμβαίνει και να εξετάζεστε σε τακτά χρονικά διαστήματα αν έχετε πολλούς συντρόφους. Η χρήση προφυλακτικών και στοματικών διαφραγμάτων είναι η πρώτη γραμμή άμυνας από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Συμπέρασμα

Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν καλό σεξ σε κάθε ηλικία, συνεπώς δεν πρέπει να αφήνετε την ηλικία σας να σας εμποδίζει από το να κάνετε απολαυστικό, συναινετικό σεξ. Πέρα από το γεγονός ότι σφυρηλατεί τον συναισθηματικό δεσμό του ζευγαριού, το σεξ έχει και άλλα οφέλη για την υγεία π.χ. χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει στην χαλάρωση.

https://andrologia.gr/



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα