1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πώς θα σώσω τον γάμο μου;


Νιώθεις πως ο γάμος σου οδεύει προς τον γκρεμό; Πως όλα έχουν τελειώσει και τίποτα πια δεν μπορεί να σωθεί;

Κάνε μια προσπάθεια ακόμα. Δεν έχεις να χάσεις κάτι, αντιθέτως, έχεις να κερδίσεις πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις.

Μίλα ρε!

Τα προβλήματα πρέπει να επικοινωνούνται και ένα σημαντικό ποσοστό εκνευρισμού μεταξύ των ζευγαριών, προέρχεται από την αδυναμία ή την άρνησή τους να εκφράσουν όσα νιώθουν. Το  «Τίποτα» στην ερώτηση «Τι έχεις;» με πείσμα δεν είναι λύση και σίγουρα δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σίγουρα ήταν προτιμότερο να καταλαβαίνει από μόνος του ο άλλος και ναι, είναι εκνευριστικό που δεν καταλαβαίνει, αλλά κανείς δεν είναι στο κεφάλι μας, γι’ αυτό μίλα και όλα καλά θα πάνε (;).

Και πες το με χιούμορ

Ένα καλαμπουράκι ή ένα χοντροκομμένο αλλά διασκεδαστικό αστείο μπορεί να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα, πολύ αποτελεσματικότερα από μια προσβολή ή ένα «άντε γ**** φεύγω». Το μόνο βέβαιο είναι ότι η απαξίωση, τα προσβλητικά λόγια και η υποτίμηση θα κάνουν το κλίμα ακόμα πιο εχθρικό και θα πριονίσουν κι άλλο την σχέση σου.

Το σεξ είναι μια άλλη ιστορία

Αν έχεις ξεχάσει τι θα πει σεξ με τον σύντροφό σου, τότε το πρόβλημα είναι (και) εκεί, σίγουρα. Το σεξ λειτουργεί εκτονωτικά και αγχολυτικά, το σεξ μπορεί να φέρει ανανέωση, αρκεί να γίνεται με διάθεση και όχι «έλα πάμε να τελειώνουμε». Δώσε τόπο στην οργή, σκέψου κάτι ανωμαλιάρικο για να δοκιμάσετε, και βάλ’το ξανά στη ζωή σας. Βάλ’το καλά. Πού ξέρεις; Μπορεί αυτό να είναι ένα από τα θεμελιώδη προβλήματα που καταστρέφουν το γάμο σου.

Τα’χω με τον εαυτό μου

Όταν δεν τα ‘χεις καλά με τον εαυτό σου, όπως ο Ζουγανέλης παραπάνω, όλα σου φταίνε. Παραφράζοντας το δημοφιλές ιντερνετικό ρητό «Δεν μισείς τις Δευτέρες, μισείς τη ζωή σου», ισχύει και το «Δεν μισείς τη σχέση σου, μισείς τον εαυτό σου». Αν νιώθεις μίζερος καθημερινά και θεωρείς τον εαυτό σου δυστυχή, τείνεις να περιμένεις από τη σχέση να σου δώσει όλη την ενέργεια και την αγάπη που σου λείπει. Μήπως λοιπόν να σκεφτείς το ενδεχόμενο το πρόβλημα να ξεκινά από εσένα και να εκδηλώνεται στο γάμο σου;

Ο χρόνος είναι γιατρός

Δεν είναι κακό αν νιώσεις ότι χρειάζεσαι λίγο χρόνο με τον εαυτό σου. Ίσως να είναι απαραίτητο κιόλας. Ένα μικρό διάλειμμα μπορεί να σας κάνει να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά και να ξεδιαλύνετε αν το αδιέξοδο είναι αναπόφευκτο ή αν η κρίση είναι παροδική. Τώρα το «πόσο» εξαρτάται από την περίπτωση. Ένα Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι αρκετό, μπορεί και μια ολόκληρη εβδομάδα.

Το ίδιο και ένας ειδικός

Οι δεινοσαυρικές αντιλήψεις που θεωρούν τους ψυχολόγους άχρηστους, ευτυχώς, αποτελούν παρελθόν. Όχι όμως για όλα τα ζευγάρια. Μην είστε τέτοιοι. Η γνώμη ενός ανθρώπου που –αν μη τι άλλο- έχει δει εκατοντάδες αντίστοιχες περιπτώσεις, αποκλείεται να μην είναι χρήσιμη και οι συμβουλές του σίγουρα θα έχουν κάτι να δώσουν στη σχέση σου. Αν νιώθεις ότι έχεις φτάσει σε αδιέξοδο και δεν μπορείς να βρεις λύση, τότε μια συνεδρία με έναν ειδικό – μαζί ή χώρια – σίγουρα θα βοηθήσει.

Έλα στη θέση του

Όλα τα είδη των σχέσεων έχουν ως βάση τους τις αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ίσως, λοιπόν, η ένταση να εκτονωνόταν και οι γέφυρες να ξαναχτίζονταν, αν όλοι προσπαθούσαμε να μπούμε στο μυαλό του άλλου μας μισού και να το αντιληφθούμε σαν έναν άνθρωπο με προβλήματα και ανάγκες.

Η ζωή μετά

Πριν πάρεις την απόφαση να πας στον δικηγόρο, άραξε λίγο μόνος σου και ρώτα τον εαυτό σου: Θα είμαι καλύτερα χωρίς εκείνον; Προτιμώ μια ξεχωριστή ζωή; Βάλε τα κάτω, ζύγισέ τα και δώσε τις απαντήσεις που ζητάει ο εαυτός (και ο γάμος) σου.

Και αν η απάντηση είναι «ναι», τότε δες εδώ πόσο περίπου θα σου κοστίσει ένα διαζύγιο.  




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα