1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πώς να μη σκοτώσεις το έτερό σου ήμισυ στην καραντίνα

Το ξέρουμε ότι αγαπιέστε. Κατά βάθος, τουλάχιστον, γιατί τέταρτη εβδομάδα καραντίνας είναι αυτή που διανύουμε, δεν έχουν καταφέρει και πολλά θετικά συναισθήματα να παραμείνουν στην επιφάνεια. Το κάνει αυτό ο υποχρεωτικός εγκλεισμός –με την έμφαση στο υποχρεωτικός: Το κράτος αποφάσισε πως θα περάσετε 40 (ας πούμε) 24ωρα μαζί, χωρίς δυνατότητα διεξόδου και χωρίς κανέναν άλλο τριγύρω. «Καλή τύχη» μουρμούρισε, κι έκλεισε πίσω του την πόρτα, λες και βρισκόσασταν σε κάποιου είδους δυστοπικό ριάλιτι στο τέλος του οποίου δεν παίρνει καν λεφτά ο νικητής. Η ανταμοιβή σας για όλο αυτό είναι ότι θα παραμείνετε ζωντανοί, εσείς και ό,τι αγαπάτε. Ωραία, ε;

Κατ’ αρχάς, πρέπει να σου πούμε πως όλο αυτό το σουρεαλιστικό πανηγύρι που συμβαίνει μέσα στο κεφάλι σου είναι εκατό τοις εκατό φυσιολογικό. Δεν έχεις τρελαθεί, δεν έπαψες να αγαπάς τον/την σύντροφό σου μέσα σε ένα μήνα, δεν «είχε προβλήματα η σχέση σας που ήρθαν τώρα στην επιφάνεια». Καμία σχέση δεν είναι φτιαγμένη για να αντέχει κάθε δευτερόλεπτο κάθε 24ωρου συνύπαρξης –και μάλιστα κατ’ αποκλειστικότητα. Γι’ αυτό έχουμε όλοι μας φίλους, δουλειές, γονείς, τρεχάματα, ζωές γενικώς.

Τώρα που δεν τα έχεις όλα αυτά, όλη σου η προσοχή είναι στραμμένη πάνω σε έναν άλλο άνθρωπο, τον οποίο είναι λες και έχεις βάλει στο μικροσκόπιο. Έχεις κοιτάξει ποτέ μέσα σε μικροσκόπιο; Τίποτα δεν δείχνει όμορφο όταν το παρατηρείς τόσο επίμονα και από τόσο κοντά. Οι λεπτομέρειες που μεγεθύνονται έχουν εξαιρετικά πολλές πιθανότητες να σε εκνευρίσουν, όχι επειδή είναι όντως ενοχλητικές, αλλά επειδή μετά από τέσσερις εβδομάδες εγκλεισμού τα πάντα έχουν εξαιρετικά πολλές πιθανότητες να σε εκνευρίσουν.

Και ταυτόχρονα, όλα αυτά ισχύουν και για σένα, που μέχρι προχθές ήσουν για τον άλλο ένα πλάσμα μαγικό και τώρα σα να του τη σπάει λίγο ο τρόπος που σταυρώνεις τα πόδια σου όταν κάθεσαι στον καναπέ. Μην το παίρνεις προσωπικά, δεν το εννοεί. Ούτε εσύ το εννοείς. Καραντίνα είναι, θα περάσει. Μέχρι να φτάσει η άγια εκείνη μέρα που θα συνεχίσετε αγαπημένοι μεν τις ζωές σας δε, σου μαζέψαμε μερικές συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

Μην κινείστε ως σιαμαίοι: Αν είστε αρκετά τυχεροί ώστε να έχετε δύο ή περισσότερα δωμάτια στο σπίτι, μπορείτε ωραιότατα να περνάτε μερικές ώρες την ημέρα χώρια. Δεν είναι ανάγκη να δείτε μαζί όλες τις σειρές/ ταινίες/ θεατρικές παραστάσεις/ ονλάιν συναυλίες που ο ένας από τους δύο δεν γουστάρει –ένα τάμπλετ κι ένα ζευγάρι ακουστικά μπορούν να κάνουν θαύματα στη σχέση σας. Επίσης καλή ιδέα είναι να εναλλάσσετε τις ημέρες που μαγειρεύει ο καθένας, και να δίνετε «ραντεβού» στην κουζίνα για να φάτε μαζί –δες το κάπως σαν να ετοίμαζες τραπέζι για τον άλλον, αν δεν μένατε μαζί.

Μην μιλάτε συνέχεια για το «τι ζούμε»: Αντιστάσου στον πειρασμό να διηγηθείς στον άνθρωπό σου τις νέες έρευνες για τη χλωροκίνη που διάβασες, και απόφυγε όσο μπορείς την ανταλλαγή απόψεων περί της προσωπικότητας του Νίκου Χαρδαλιά. Το ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να θυμηθείς τι συζητούσατε πριν μας βρει αυτό που μας βρήκε, κάνε όμως μια προσπάθεια, θα αξίζει τον κόπο. Εν ανάγκη, κάντε ο ένας στον άλλο αυτές τις περίφημες 36 ερωτήσεις που υποτίθεται ότι μπορούν να σε κάνουν να (ξανα)ερωτευτείς και οι οποίες βασικά είναι το έναυσμα να (ξανα)διηγηθείς στον άλλο τη ζωή σου. Ακόμα και 40 χρόνια να γνωρίζεστε, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι απαντήσεις σας να σας εκπλήξουν.

Παίξτε: Επιτραπέζια, χαρτιά, τάβλι, σκάκι, scrabble, παιχνίδια ρόλων, θάρρος ή αλήθεια (ναι εντάξει, πλάκα κάνουμε) οτιδήποτε μπορεί να βγάλει λίγο από το μυαλό σας την ζοφερή πραγματικότητα. Είναι θαυματουργά τα παιχνίδια, δοκίμασέ το και δεν θα το πιστεύεις.

Μην αμελείτε το σεξ: Όλοι οι μπάκουροι φίλοι σου που περνούν την καραντίνα με Pornhub θα σκότωναν για να βρίσκονται στη θέση σου και να ‘χουν διαθέσιμο σεξ ανά πάσα ώρα και στιγμή –κι εσύ αχάριστε δεν το εκμεταλλεύεσαι. Τώρα που έχετε όλο τον χρόνο για πάρτη σας, τώρα που μπορείτε να πειραματιστείτε ολόκληρα απογεύματα/ πρωινά/ μεσημέρια/ όπως τη βρίσκει ο καθένας, δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε, τώρα βρήκατε να το ξεχάσετε; Ιεροσυλία.

Κάντε όμως και αγκαλιές: Σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα, οι αγκαλιές έχουν την ίδια (ενίοτε και καλύτερη) αποτελεσματικότητα ενάντια στον πόνο, ψυχικό και σωματικό, με τα φάρμακα. Κάντε περισσότερες αγκαλιές όταν βλέπετε μαζί ταινία, όταν ξυπνάτε το πρωί, ή όταν διασταυρώνεστε στον διάδρομο του σπιτιού, και δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει.

Το χιούμορ σώζει ζωές και σχέσεις: Το ξέρεις, το ξέρουμε κι εμείς, το ξέρουν όλοι, επειδή όμως μες στον πανικό τείνουμε να το ξεχνάμε, αφήνουμε εδώ μια ευγενική υπενθύμιση ότι την επόμενη φορά που θα φρικάρεις με το πώς γίνεται ο άνθρωπός σου να γουστάρει και εσένα και τις ταινίες του Βιν Ντίζελ, επιτρέπεται να τον κοροϊδέψεις ασύστολα –θα σε κοροϊδέψει κι αυτός που έκλαψες τότε με τον Νέμο, θα κάνεις ότι θύμωσες, θα γελάσετε, θα σας περάσουν τα νεύρα, μπορεί να καταλήξετε και στην από πάνω παράγραφο, δεν ξέρεις. Ή στην προηγούμενή της.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα