1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πώς θα γίνω πιο κοινωνικός/η;


Θα ξεκινήσουμε από την παραδοχή ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να μην είσαι κοινωνικός τύπος. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι και άνθρωποι που δεν είναι, και καμία από τις δύο «ομάδες» δεν είναι πιο ενδιαφέρουσα, πιο συμπαθητική ή πιο οτιδήποτε από την άλλη.

Αν, ωστόσο, εσύ θα ήθελες να είσαι πιο κοινωνικός/η απ’ όσο είσαι, έστω σε κάποιες περιπτώσεις επειδή πχ είναι χρήσιμο στη δικτύωση για τη δουλειά σου, ή επειδή μετακόμισες σε νέο περιβάλλον και χρειάζεσαι νέους φίλους, υπάρχουν τρόποι να δουλέψεις την κοινωνικότητά σου και να τη βελτιώσεις.

Αρχικά, εμφανίσου

Αυτονόητο, αλλά οι περισσότεροι εσωστρεφείς δείχνουν να το ξεχνάνε: Μην απορρίπτεις προσκλήσεις, ακόμα και αν το πάρτι που σε καλούν σου φαίνεται σούπερ βαρετό (μπορεί να βρεις εκεί και άλλους ανθρώπους με την ίδια άποψη, και να κάνετε ωραίο παρεάκι) και μην επαφίεσαι στο ίντερνετ για όλη σου την κοινωνικοποίηση. Αν είσαι για παράδειγμα μέλος μια φεϊσμπουκικής ομάδας, είναι σημαντική και η φυσική σου παρουσία στις συναντήσεις της.

Δες το σαν κοινωνιολογική μελέτη

Οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν είναι κοινωνικοί, θεωρούν τους άλλους ανθρώπους βαρετούς, ή απλά δεν αισθάνονται την περιέργεια να τους γνωρίσουν. Αν αρχίσεις να βλέπεις κάθε άνθρωπο που συναντάς ως μια ενδιαφέρουσα, όσο και μοναδική ιστορία (όλοι έχουν τέτοιες ιστορίες, ασχέτως αν θα τις μάθεις τελικά ή όχι) η κοινωνικότητα θα σου βγαίνει φυσικά, ακριβώς επειδή το ενδιαφέρον σου θα σε παρακινεί να τον γνωρίσεις.

Δείξε ενδιαφέρον

Δεν χρειάζεται να βομβαρδίσεις τον άλλο με ερωτήσεις, αλλά όταν σου λένε μια ιστορία, μπορείς να σχολιάζεις στα ενδιάμεσα –κάτι μικρό και σύντομο, όχι να διακόπτεις, αλλά ούτε και να ακούς τελείως βουβός/η, σε σημείο να μην ξέρει ο συνομιλητής σου αν ακούς ή όχι. Θα δεις ότι όσο περισσότερο ενδιαφέρον δείχνεις, τόσο πιο ενδιαφέροντα πράγματα θα μαθαίνεις, κι αυτό είναι το νούμερο ένα κίνητρο για να γίνεις κοινωνικός.

Μην πιέζεσαι να κάνεις ψιλοκουβέντα

Αν ο λόγος που δεν είσαι ιδιαίτερα κοινωνικός/η είναι ότι σιχαίνεσαι να μιλάς για τον καιρό ή για την κίνηση που συνάντησε ο καθένας στο δρόμο για εκεί που βρίσκεστε, πρώτον σε καταλαβαίνουμε, και δεύτερον έχουμε να σου πούμε πως δεν χρειάζεται να το κάνεις. Οι άνθρωποι πιάνουν τέτοιες κουβέντες μόνο όταν δε βρίσκουν τίποτα καλύτερο να πουν, αν σπάσεις εσύ τον κύκλο και ρίξεις ένα άλλο θέμα στο τραπέζι, θα δεις για πότε θα ξεχάσουν όλοι τον καύσωνα και την κίνηση στους δρόμους.

Ναι, αλλά τι να πω;

Αναλόγως με τα ενδιαφέροντά σου και το πλαίσιο στο οποίο βρίσκεστε, μια αστεία ιστορία για το πώς γνώρισες τον κοινό γνωστό σας, μια πολύτιμη πληροφορία για το καλύτερο κοκτέιλ του μπαρ, κάτι για τις πρόσφατες διακοπές σου ή την τελευταία σειρά που είδες στο Netflix, ή το πόσο έχει πέσει η ποιότητα του Netflix τώρα τελευταία. Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, ένα ειλικρινές κομπλιμέντο για κάτι που φοράει ο συνομιλητής σου, κάνει πάντα θαύματα –και ξεκινάει σχεδόν πάντα κουβέντες.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα