1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το σεξ μετά τον Καρκίνο του Μαστού;


Το να διαγνωστείς με μια σοβαρή ασθένεια θα σε κάνει σίγουρα πιο ευάλωτη σε πολλές καταστάσεις που προηγουμένως φάνταζαν απόλυτα φυσιολογικές. Ο καρκίνος του μαστού είναι μια από αυτές τις ασθένειες που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες σε μια σχέση. Όταν αρχίσεις και πάλι να μπαίνεις σε μια επιστροφή στην καθημερινότητα θα παρατηρήσεις πως σου είναι δύσκολο να έρθεις και πάλι κοντά στον αγαπημένο σου. Το σεξ είναι θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες που έχουν στο παρελθόν παλέψει με τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Φυσικά οι αλλαγές στη σχέση έχουν να κάνουν και με την ποιότητά της, με το πόσο χρόνο ήσουν με τον σύντροφό σου πριν τον καρκίνο και πως αυτός επηρέασε την καθημερινότητά σας.

Πολλές γυναίκες με καρκίνο του μαστού αναφέρουν πως το σεξ τις δυσκόλεψε πολύ κυρίως επειδή δεν ήξεραν πως αισθανόταν ο σύντροφός τους με τις αλλαγές στο σώμα τους αλλά και λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης από μεριά τους.

Ο Καρκίνος του Μαστού δεν θα επηρεάσει τη φυσική ικανότητα για σεξ αλλά μπορεί να επηρεάσει το σεξ λόγω πολύ ισχυρών συναισθημάτων από τη μεριά της γυναίκας αλλά και του άντρα. Ο φόβος, η θλίψη, ο θυμός, η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι μερικά συναισθήματα που πιθανόν να βιώσετε.

Πώς να ξεκινήσεις;

#1. Καλό θα ήταν αρχικά να συζητήσεις το θέμα με τον σύντροφό σου και να του πεις πώς αισθάνεσαι αλλά και να τον ρωτήσεις για τα δικά του συναισθήματα.

#2. Μπορεί τις πρώτες φορές να νιώθεις πιο άνετα να φοράς το σουτιέν σου κατά τη διάρκεια της πράξης και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Μην πιεστείς να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις και πάρε τον χρόνο σου.

#3. Δείξε στον σύντροφό σου τις ουλές σου και προσπαθήστε να αισθανθείτε άνετα με αυτές γιατί αυτές οι ουλές σε κάνουν πιο δυνατή.

Μόλις συνειδητοποιήσεις και εσύ και ο σύντροφός σου πως μια ουλή δεν μπορεί να καθορίσει τη σχέση σας, θα έρθετε ακόμα πιο κοντά και θα νιώσετε ακόμα πιο άνετα ο ένας με τον άλλον. Μην ξεχνάς πως κάθε αρχή είναι δύσκολη και πως σε λίγο καιρό όλα τα πράγματα θα μπουν και πάλι σε μια πιο κανονική ροή.

Διαβάστε ακόμα: 10 tips για να προλάβεις τον Καρκίνου του Μαστού- Το 25% των περιστατικών καρκίνου μπορούν να προληφθούν

Αυτοεξέταση στήθους: Πώς ακριβώς γίνεται σε 4 απλά βήματα

3 τρόποι για να βοηθήσεις τον άνθρωπό σου…που διαγνώστηκε με Καρκίνο του Μαστού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα