1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

5 συμβουλές για αγάπη που διαρκεί


Δεν είναι ανάγκη τα καλά πράγματα πάντα να τελειώνουν. Ειδικά αν μιλάμε για μια σχέση που λειτουργεί και είναι όμορφη, και έχει δύο άτομα να προσπαθούν αληθινά να βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό. Και αν συνεχίσει αυτή η συνθήκη, μάλλον η σχέση θα γίνεται όλο και πιο δυνατή, και ο τρόπος που χειρίζεστε τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν ακόμα πιο γρήγορος και αποτελεσματικός.

Προφανώς καταφέραμε να σου το κάνουμε αυτό όσο πιο απλό γίνεται, σε πέντε μόλις βήματα.

Να κοιτιέστε στα μάτια όταν μιλάτε
Το εννοούμε μεταφορικά και κυριολεκτικά. Κυριολεκτικά επειδή είναι ο πιο απλός τρόπος να παραμένετε σε επαφή – αν δεν κοιτάς τον άνθρωπό σου στα μάτια χωρις φόβο, ποιον θα κοιτάς; Μεταφορικά, από την άλλη, εννοούμε να μιλάτε ειλικρινά μεταξύ σας, χωρίς ντροπές, υπεκφυγές και προκαταλήψεις. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για το πώς θα αντιδράσει ο σύντροφός σου σε κάτι, μέχρι να του το πεις.

Να κάνετε πολλές αγκαλιές
Απότομο χαριτωμένο γύρισμα σε αυτό το κείμενο, αλλά μην ανησυχείς: Οι αγκαλιές έχουν μελετηθεί και από επιστήμονες, που κατάφεραν να τις μετατρέψουν σε ποσοτικά στοιχεία για το πώς να κρατήσεις μια σχέση ζεστή. Δε θα σε ζαλίσουμε με τα επιστημονικά, αλλά θα σου πούμε πως 10 δευτερόλεπτα αγκαλιάς την ημέρα αρκούν για να παράγει ο εγκέφαλός σου περισσότερη ωξυτοκίνη. Αυτή είναι η ορμόνη που κάνει τα πάντα γύρω σου να μοιάζουν καλύτερα και πιο παλέψιμα.

Να κρατάτε σημειώσεις
Όχι αναγκαστικά σε χαρτί, και σίγουρα όχι ο ένας μπροστά στον άλλο. Αλλά να κρατάτε σημειώσεις για μικροπράγματα που κάποια στιγμή θα κάνουν καλό. Αγαπημένα φαγητά, προτιμήσεις για έξοδο, απόψεις και γνώμες για άτομα. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν εσένα να κάνεις την σχέση πιο όμορφη για το άλλο άτομο – και ελπίζουμε και το άλλο άτομο να ακολουθεί αυτή την συμβουλή. Τότε έχουμε μια τέλεια σχέση.

Να κάνετε απλά πράγματα
Οι γκράντε επιδείξεις αγάπης είναι ωραίες. Για πολλούς ανθρώπους έχουν και μεγάλη ισχύ, αλλά αυτό που μπορεί πραγματικά να κάνει την διαφορά είναι να μην ξεχνάς να κάνεις τα μικρά και καθημερινά. Από το να φτιάξεις καφέ μέχρι να βγάλεις τα σκουπίδια. Μην περιμένεις από τον/ην σύντροφό σου να τα κάνει όλα, και μην ρωτάς συνέχεια πώς θα μοιραστούν οι δουλειές. Οι ωραίες πρωτοβουλίες είναι καλό να ανταμοίβονται με άλλες ωραίες πρωτοβουλίες.

Να μην τεμπελιάζετε
Αυτό αν σου ακούγεται ίδιο με το αποπάνω, θα σου εξηγήσουμε: Τα μικρά και καθημερινά αποτελούν μέρος της ρουτίνας. Είναι πράγματα που αν δεν γίνονται για πολύ καιρό, θα δημιουργηθεί πρόβλημα πρακτικό, άρα και πρόβλημα που θα σκάσει εύκολα. (Άρα και πρόβλημα που πολύ πιο εύκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί.) Το τεμπέλιασμα έχει να κάνει και με τα εξτραδάκια: τα ρομαντικά από εκεί που δεν το περιμένεις, το φλερτ χωρίς να υπάρχει λόγος. Κάντε κάτι για να θυμίσετε ο ένας στον άλλο γιατί είστε μαζί, και μην αφήνετε να αναλαμβάνει τα ηνία μόνο η συνήθεια.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα