1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΠΟΥ: «Πιθανώς καρκινογόνα» η ασπαρτάμη


Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο ΠΟΥ αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει ότι η ασπαρτάμη είναι πιθανόν να είναι καρκινογόνα ουσία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η ασπαρτάμη, η οποία χρησιμοποιείται σε προϊόντα από τα αναψυκτικά διαίτης μέχρι τσίχλες χωρίς ζάχαρη και ποτά, θα καταχωρηθεί τον Ιούλιο ως «πιθανή καρκινογόνα ουσία για τον άνθρωπο» για πρώτη φορά από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), τον ερευνητικό βραχίονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τον καρκίνο.

Η επιστημονική κοινότητα από την πλευρά της πάντως, συνιστά ψυχραιμία.

«Να μην πανικοβάλλεται ο κόσμος» από την προειδοποίηση κινδύνου, συνέστησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ευάγγελος Φιλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής αντικαρκινικής εταιρείας.

«Παν μέτρον άριστον» τόνισε, «το να ρίξεις ένα κουταλάκι στον καφέ σου το πρωί δεν θα σε επιβαρύνει» σημείωσε, η μελέτη αναφέρεται σε όσους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες, τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «το πιο σημαντικό είναι ότι όλες αυτές οι νέες μέθοδοι, με δήθεν προϊόντα που έχουν λιγότερα λιπαρά, που έχουν πολλά τεχνητά γλυκαντικά κ.λ.π, δεν έχουν μειώσει την παχυσαρκία και η παχυσαρκία είναι ένας βασικός παράγοντας για την εμφάνιση του καρκίνου».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα