1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Όταν ο Π. Γεράσιμος συλλειτούργησε με τον Άγιο Γεράσιμο!


Ανακομιδή Ιερών λειψάνων του Οσίου Γερασίμου του Νέου Ασκητή, του Πελοποννήσιου – Εορτάζει στις 20 Οκτωβρίου

Είναι μεγάλο ιατρείο ο Άγιος Γεράσιμος. Αυτός ο άνθρωπος που ήτανε άοικος, που ήτανε πάμπτωχος, που ήταν ρακενδύτης, έγινε τόσο πλούσιος πνευματικά. Έρχονται οι άνθρωποι τόσους αιώνες τώρα σε έναν άνθρωπο που ήτανε πάμπλουτος και έγινε επαίτης. Τα πάντα εγκατέλειψε. Έτσι όμως είναι οι Άγιοι της Εκκλησίας, «οι μηδέν έχοντες και τα πάντα κατέχοντες. Οι πτωχοί όντες, πολλούς γαρ πλουτίζοντες». Και έρχεται εδώ ο κόσμος, που έχει χρήματα, που έχει δύναμη, που έχει εξουσία και ζητιανεύει από τον Άγιο μια σταγόνα υγεία, μια σταγόνα παρηγοριά, μια σταγόνα χαμόγελο. Έχω δει πολλές φορές εκεί που ανοίγουμε την λάρνακα, να εκλιπαρούν οι άνθρωποι για υγεία, για δύναμη στη ζωή τους, για κουράγιο, για να σηκώσει ο καθένας το μαρτύριο που κουβαλά. Και παρέχει ο Άγιος σε κάθε πονεμένο, σε κάθε προδομένο, χιλιοπροδομένο … όπως είναι ο άνθρωπος σήμερα. Χαρίζει ο Άγιος, χαρίζει ιάματα, χαρίζει παρηγοριά, χαρίζει ελπίδα, χαρίζει κουράγιο.

Μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος Φωκάς

*****

Όταν ο π. Γεράσιμος συλλειτούργησε με τον Άγιο Γεράσιμο

Αγρυπνία στο μοναστήρι στον Άγιο Γεράσιμο του Αγίου Λαζάρου. ο π. Γεράσιμος ήταν μόνος στο ιερό, οι άλλοι ιερείς ήρθαν αργότερα.

Σε μια στιγμή, δίπλα μου η κ. Ελεωνόρα Χαρίτου γυρίζει και με ρωτάει:

«Πόσους ιερείς βλέπεις στο ιερό;»

«Έναν, τον π. Γεράσιμο.»

«Τώρα δεν βλέπεις έναν ψηλότερο από τον π. Γεράσιμο, δεν τον βλέπεις στην Ωραία Πύλη, να τώρα μας ευλογάει;»

Η καρδιά της πήγαινε να σπάσει, υπήρξε στο χώρο μας κινητικότητα και βγήκε ο Θόδωρος Μεσσάρης από το ιερό, ήρθε κοντά μας και είπε:

«Ο π. Γεράσιμος ζητάει να μην λέτε τίποτα!»

…. Και έπειτα διάβασε το Ευαγγέλιο με τρόπο συγκλονιστικό και σε συγκεκριμένη στιγμή ανέβασε ψηλά την ωραία φωνή του και ακούστηκε:

«έγώ εἰμι ἡ ἀνάστασις καὶ ἡ ζωή. ὁ πιστεύων εἰς ἐμὲ, κἂν ἀποθάνῃ, ζήσεται• καὶ πᾶς ὁ ζῶν καὶ πιστεύων εἰς ἐμὲ ου μη αποθάνη εις τον αιώνα …»

Στο δε κήρυγμά του γύρισε με φωνή τρεμάμενη από συγκίνηση στον Άγιο Γεράσιμο και είπε:

«Ο Άγιός μας, ο Άγιός μας, ει και άπνους φαίνεται ζει, ζει, ζει!» 

*Διήγηση πνευματικου τέκνου π. Γερασιμου

iconandlight


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα