1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πολύτεκνη οικογένεια ζει σε σπηλιά στην Κόρινθο, κυκλοφορεί με τόξα και βέλη


Βγαλμένη από σενάριο σκανδιναβικής δυστοπίας είναι η είδηση που κάνει σήμερα τον γύρο του ελληνικού ίντερνετ, με πρωταγωνιστές μια πολύτεκνη οικογένεια με πέντε παιδιά που ζει τα τελευταία χρόνια μέσα σε λαγούμι μήκους 30 μέτρων στη θέση «Σαϊτάς» στο Μάννα Κορινθίας, κάτω από άθλιες συνθήκες.

Και δεν τελειώνει εκεί: Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο παραπέμπει σε «ανθρώπους των σπηλαίων», οι οποίοι κυκλοφορούν με τόξα και βέλη και αυτοσχέδια όπλα, προκαλώντας καταστροφές σε χωράφια και αυτοκίνητα της περιοχής.

Στο σημείο βρέθηκαν, ύστερα από καταγγελίες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η ομάδα ΕΚΑΜ από την Αθήνα, οι οποίες δέχτηκαν επίθεση από την οικογένεια με ξύλα και όπλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Το υπόγειο τούνελ που έχει φτιάξει η οικογένεια, και στο οποίο κατέφυγαν μετά την επίθεση στους αστυνομικούς, εκτείνεται σε μήκος 30 μέτρων και καταλήγει σε ρεματιά. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι εικόνες που αντίκρυσαν οι αστυνομικές δυνάμεις μαρτυρούν πως οι συνθήκες στις οποίες ζει η οικογένεια παραπέμπει στην εποχή των σπηλαίων, και η επικοινωνία μαζί τους είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Στις 10 Φεβρουαρίου, ένας 67χρονος αγρότης υπέβαλε έγκληση στο αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου, σε βάρος άγνωστου δράστη που διαμένει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωράφι του, γιατί έβαλε φωτιά στο αγροτικό αυτοκίνητο του, το οποίο ήταν σταθμευμένο εκεί. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού είναι ένας 45χρονος άνδρας που μένει στην περιοχή.

Την επόμενη μέρα το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα πήγαν στο σημείο όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τον 45χρονο, την 39χρονη γυναίκα του, την 22χρονη κόρη του και ένα ακόμη ανήλικο άτομο. Η οικογένεια, όχι μόνο αρνήθηκε τον έλεγχο, αλλά αντιστάθηκε, επιτιθέμενη στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από αυτούς στο κεφάλι. Στη συνέχεια, άρπαξαν όπλα που είχαν κρυμμένα στο σημείο, πυροβόλησαν κατά του κλιμακίου και εξαφανίστηκαν από την περιοχή.

Το πρωί της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου, στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις της ΕΚΑΜ από την Αθήνα και της ΟΠΚΕ, και μετά από επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν τα τέσσερα άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και να διαπιστώσουν πως η πολύτεκνη οικογένεια έχει ακόμα ένα βρέφος ενός έτους, ένα κοριτσάκι 6 ετών και ένα αγοράκι 14 ετών, και διαμένουν όλοι μαζί σε αυτοσχέδιο παράπηγμα στο οποίο δεν υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα, και κάτω από το χωμάτινο δάπεδο έχουν σκάψει τούνελ μήκους 30 μέτρων.

Στο παράπηγμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα αεροβόλο όπλο, 102 κυνηγετικά φυσίγγια, 81 σφαίρες πολεμικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια και ένα τσεκούρι.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα