1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πανεύκολος κορμός σοκολάτας ψυγείου με μερέντα με 4 υλικά | Συνταγές


Σοκολατένιος κορμός ψυγείου, με μερέντα ή νουτέλα, μπισκότα και φουντούκια με 4 μόνο υλικά. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα αγαπημένο, εθιστικό γλύκισμα που όταν το δοκιμάσετε σίγουρα δεν θα αντισταθείτε να φάτε και δεύτερο, ίσως και τρίτο κομμάτι….

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 280 γρ. πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα ή Νουτέλα)
  • 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 60 γρ. ψημένα φουντούκια, κομμένα σε κομματάκια

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε με λαδόκολλα τη βάση και τα τοιχώματα μιας μικρής μακρόστενης φόρμας του κέικ. 
  2. Τοποθετείτε σε πυρίμαχο μπολ τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με τη μερέντα και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα. 
  3. Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί, ρίχνετε τα μπισκότα και αν σας αρέσει η αλατισμένη γεύση στη σοκολάτα ρίχνετε και ½ – 1 κ.γ. αλάτι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με τα φουντούκια.
  4. Καλύπτετε τη φόρμα με μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να σφίξει καλά. Πέντε λεπτά πριν σερβίρετε το βγάζετε από το ψυγείο το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

5555

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολος κορμός σοκολάτας ψυγείου με μερέντα με 4 υλικά

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα