1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπουτάκια κοτόπουλου μπουγιουρντί | Συνταγές


Μια εύκολη, γρήγορη και πολύ πολύ νόστιμη συνταγή. Μπουτάκια κοτόπουλου “μπουγιουρντί”. Ένα πικάντικο φαγητό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι αλλά και για τα τραπέζια με τους καλεσμένους σας. 

Υλικά συνταγής

  • 4 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα (ο μηρός και το επάνω μέρος)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά,  κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ή ½ κόκκινη + ½ κίτρινη), κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 γεμάτη κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. καγιέν ή μπούκοβο καυτερό
  • 150-200 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες
  • 200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες
  • 1/2 κύβο για ζωμό κότας (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε το κάθε μπούτι σε 2 κομμάτια (μπουτάκι – και το επάνω μέρος) και τα σοτάρουμε καλά σε βαθύ μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και το πελτέ και ανακατεύουμε για ½ λ ακόμα να διαλυθεί ο πελτές και να βγάλει τη γεύση και το άρωμά του.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, 3/4 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας και αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 25-30 λ περίπου. Προσθέτουμε το καγιέν ή μπούκοβο, ανακατεύουμε αφήνουμε στη φωτιά  για 2 λ ακόμα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. (προσοχή στο αλάτι λόγω της φέτας).
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρουμε το μείγμα του τηγανιού σε πυρέξ ή πυρίμαχο σκεύος (ή σε 4 ατομικά πήλινα σκεύη) και σκεπάζουμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου πρώτα με τις λεπτές φέτες της φέτας και μετά με φέτες μοτσαρέλας.
  4. Βάζουμε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λ περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν ελαφρώς. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με ρύζι πιλάφι ή πουρέ ή πατατούλες τηγανιτές.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου μπουγιουρντί

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα