1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Παγωτό Bueno με πραλίνα πανεύκολο με 4 μόνο υλικά (Video) | Συνταγές



Ένα λαχταριστό παγωτό bueno με πραλίνα, με 4 μόνο υλικά που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους με την υπέροχη υφή και φανταστική γεύση του. Μια απλή και πανεύκολη στην παρασκευή της συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας ένα εξαιρετικό σπιτικό παγωτό και να το απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας όλες τις εποχές σε όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για διακόσμηση
  • 100 ml ζαχαρούχο γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 σοκολάτες Kinder bueno, κομμένες σε κομμάτια + 1 επιπλέον σε κομμάτια για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε την κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και την χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Μετά σε άλλο μπολ ρίχνετε την πραλίνα φουντουκιού και το ζαχαρούχο γάλα και τα ανακατεύετε καλά με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. 
  2. Στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα πραλίνας μέσα στο μπολ με τη σαντιγί και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα λείο ομοιογενές μείγμα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τα bueno και κομμάτια και ανακατεύετε με μαρίζ, με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  3. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα 23×13 εκ. τη στρώνετε καλά με διαφανή μεμβράνη φροντίζοντας να προεξέχει η μεμβράνη περιμετρικά κατά 5 εκ. περίπου. Αδειάζετε μέσα το μείγμα παγωτού, ισιώνετε την επιφάνειά του, το σκεπάζετε με την μεμβράνη που προεξέχει και το βάζετε στην κατάψυξη για 12 ώρες. 
  4. Πριν σερβίρετε το παγωτό σας, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, το διακοσμείτε με bueno σοκολάτα σε κομμάτια και το περιχύνετε με  λίγη πραλίνα, που θα βάλετε για πολύ λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων για να γίνει ρευστή. Καλή σας απόλαυση! 

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό Bueno με πραλίνα πανεύκολο με 4 μόνο υλικά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα