1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πεντανόστιμα light λαζάνια και κολοκυθάκια


Σήμερα το μεσημέρι θα φτιάξουμε μια light συνταγή με λαζάνια και κολοκυθάκια. Η υψηλή περιεκτικότητα αυτού του λαχανικού σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία των ματιών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, στην ενδυνάμωση της καρδιάς και των πνευμόνων και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Η βιταμίνη Α, εκτός των άλλων, φροντίζει για σωστή όραση, υγιές δέρμα και καλή λειτουργία των πνευμόνων, ενώ η βιταμίνη C στηρίζει το ανοσοποιητικό και αναπνευστικό σύστημα.

Σχετικά άρθρα: Νηστίσιμα ρολάκια σφολιάτας με σοκολάτα

– Πολύχρωμη και γευστικότατη μακαρονοσαλάτα με λαχανικά

Υλικά

500 γραμμάρια λαζάνια

3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια

6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

250 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα

6 φέτες μπέικον

250 γραμμάρια τριμμένο γκούντα

λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο

600 γραμμάρια φέτα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι.Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε λίγο από τα τριμμένα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγη φέτα. Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά τα τριμμένα κολοκυθάκια, μείγμα κρεμμυδιών και ανθότυρο. Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, κολοκυθάκια, μείγμα κρεμμυδιών, ανθότυρο και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσαμε, λίγη φέτα και από πάνω γκούντα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα