1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πίτσα σοκολάτας- H πιο γλυκιά συνταγή που θα εκπλήξει τους πάντες!


Μία πίτσα ξέρουμε λίγο πολύ όλοι να φτιάχνουμε στο σπίτι. Μία σοκολατένια πίτσα όμως; Τι καλύτερη έκπληξη για εμάς και την οικογένεια και τους φίλους μας.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και εντυπωσιάστε τους πάντες!

Υλικά

1 φακελάκι ξερή μαγιά

250 γρ. χλιαρό νερό

135+270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

85 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα

2 κ.σ. λάδι

1 1/4 κ.γ. αλάτι

σιμιγδάλι ψιλό για το ζυμάρι

Για την επικάλυψη

200 γρ. τυρί μασκαρπόνε

φρούτα

πραλίνα φουντουκιού ή σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τα 140 γρ. αλεύρι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να βγάλει φουσκάλες. Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα με τη μαγιά ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα. Στο μίξερ βάζουμε το μείγμα και ξεκινάμε το ζύμωμα με το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Χωρίζουμε σε 6 μέρη το ζυμάρι. Ανοίγουμε με τον πλάστη το ζυμαράκι σε φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας όπως τυρί, ανανά, μπανάνες, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, ζαχαρωτά, πραλίνα, κομμάτια σοκολάτας. Ανοίγουμε το φούρνο και με προσοχή σπρώχνουμε την πίτσα στο καυτό ταψάκι που είναι στο φούρνο (χωρίς να το βγάλουμε). Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η πίτσα και αφαιρούμε. Σερβίρουμε αμέσως.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα