1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπισκότα ροδάκινο τραγανά και αφράτα (Video) | Συνταγές


[*][**]

Υπέροχα, λαχταριστά μόνο που τα βλέπετε πόσο μάλλον να τα δοκιμάσετε, μπισκότα ροδάκινο που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν όσους τα δοκιμάσουν, μικρούς και μεγάλους, με την υπέροχη γεύση τους και την ανεπανάληπτη εμφάνισή τους. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα εντυπωσιακό γλύκισμα, ιδανικό για τις μέρες του καλοκαιριού με την όψη και τη γεύση του ροδάκινου, που θα τα φτιάξετε εύκολα με μια απλή συνταγή για μπισκότα βουτύρου που ενώνονται με μια απλή “γέμιση” βουτηγμένα σε λικέρ με χρώματα, καλυμμένα με λίγη ζάχαρη. Σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε και να τα απολαύσετε!!! 

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη μπισκότων
  • 1/2 φλ. τσαγιού (110 γρ.) βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού (60 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.σ. sour cream [*]
  • 1 λεμονιού το ξύσμα 
  • 1 ⅔ φλ. τσαγιού (210 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 1/4 φλ. τσαγιού (30 γρ.) ξηρούς καρπούς (φουντούκια ή καρύδια ή αμύγδαλα)
  • 1/4 φλ. τσαγιού (80 γρ.) μαρμελάδα ροδάκινο
  • μέρος από τα μπισκότα που θα κόψετε μετά το ψήσιμό τους
  • Για την επικάλυψη και γαρνίρισμα
  • 2/3 φλ. τσαγιού (160 ml) λικέρ ροδάκινο [**]
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, κατά προτίμηση σε σκόνη 
  • κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, κατά προτίμηση σε σκόνη
  • ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • πράσινα φρέσκα φυλλαράκια (δυόσμου, μέντας κ.λ.π.)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 μεγάλα ταψιά του φούρνου και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε.
  2. Για τη ζύμη μπισκότων: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το μαλακωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα αφράτο κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε το αυγό χτυπάτε να ενσωματωθεί και μετά ρίχνετε τη sour cream, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα. Στη συνέχεια μειώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλότερο και αρχίζετε να ρίχνετε το μείγμα αλευριού, βροχηδόν, μέσα στο μείγμα βουτύρου χτυπώντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μην τα παρα-χτυπήσετε και σφίξει η ζύμη.
  4. Λαδώνετε τα χέρια σας με λάδι ή μαλακωμένο βούτυρο. Μια μια “σέσουλα” δοσομετρική περίπου 1 κ.σ. ή με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνετε 1 γεμάτη κ.σ. από τη ζύμη και τη πλάθετε σε μπαλάκι.  Θα πρέπει να έχετε 30 ή 28 μπαλάκια (ζυγό αριθμό). Τοποθετείτε τα μπαλάκια στα ταψιά, και με το χέρια σας τα πιέζετε ελαφρώς προς τα κάτω να ισιωθούν λίγο στην επιφάνειά τους. 
  5. Τα ψήνετε για 13-15 λ ή μέχρι η βάση των μπισκότων να ροδίσει ελαφρώς. Τα ξεφουρνίζετε και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Όταν κρυώσουν, παίρνετε ένα κοφτερό μαχαίρι, τα γυρίζετε από τη κάτω πλευρά και κόβετε ένα κομμάτι μπισκότο από το κέντρο τους (βλέπε βίντεο). Τα κομματάκια που κόβετε τα τοποθετείτε σε μπολ για τη γέμιση.
  6. Για τη γέμιση: Σε ένα μούλτι θρυμματίζετε τα κομμάτια μπισκότων που κρατήσατε, σε μικρά κομματάκια (όχι σε σκόνη). Επίσης θρυμματίζετε σε μικρά κομματάκια (όχι σε σκόνη) και τους ξηρούς καρπούς. Μεταφέρετε σε μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα και ξηρούς καρπούς, προσθέτετε και τη μαρμελάδα ροδάκινο και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  7. Ρίχνετε το μείγμα γέμισης σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μεγάλο στόμιο, 9 χιλιοστών περίπου. Γεμίζετε με το μείγμα τα μπισκότα στο κενό της βάσης τους, αφήνοντας μείγμα να προεξέχει, (βλέπε βίντεο) και μετά ενώνετε 2 μπισκότα μαζί σαν σάντουιτς.
  8. Για το τελείωμα και τη διακόσμηση: Σε ένα μπολάκι ρίχνετε το μισό λικέρ ροδάκινο (το 1/3 φλ.) και σε άλλο μπολάκι το υπόλοιπο μισό λικέρ (1/3 φλ.). Στο 1 μπολ με το μισό λικέρ ρίχνετε λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το χρώμα και στο δεύτερο μπολ με το υπόλοιπο λικέρ ρίχνετε λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε καλά. Σε τρίτο μπολ ρίχνετε ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική και την αφήνετε στην άκρη.  
  9. Βουτάτε το μισό μπισκότο πρώτα στο κίτρινο λικέρ για 2-3 δευτερόλεπτα, το τινάζετε ελαφρώς και μετά βουτάτε το άλλο μισό του μπισκότου στο κόκκινο λικέρ. Το τινάζετε πάλι ελαφρώς να στραγγίξει και μετά το βουτάτε στο μπολ με τη ζάχαρη φροντίζοντας να καλυφθεί καλά. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα. (δείτε τη διαδικασία αναλυτικά στο βίντεο).
  10. Τοποθετείτε τα μπισκότα σας σε μια πιατέλα και τα διακοσμείτε με πράσινα φυλλαράκια (προαιρετικά). Απολαύστε τα!!!

[*] Sour cream θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ (βρήκα στον ΑΒ Βασιλόπουλο) ή σε Delicatessen. Aν σας είναι δύσκολο να βρείτε αντικαταστήστε το με 2 κ.σ. γιαούρτι+1 κ.σ. κρέμα γάλακτος (αναμεμιγμένα καλά). Φτιάξτε το μείγμα πριν ξεκινήσετε τη συνταγή, σκεπάστε το με μεμβράνη και αφήστε το στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Αν πάλι δεν έχετε κρέμα γάλακτος ανοιχτή αντικαταστήστε το με 3 κ.σ. γιαούρτι. 

[**] Αν πρόκειται να το σερβίρετε σε παιδιά αντικαταστήστε το λικέρ με γάλα ή με σιρόπι ζάχαρης.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκότα ροδάκινο τραγανά και αφράτα (Video)

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα