1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πέννες με σπιτικό πέστο κόκκινης πιπεριάς | Συνταγές


Πεντανόστιμες, λαχταριστές πέννες με σπιτικό Πέστο κόκκινης πιπεριάς. Μια απλή και εύκολη συνταγή για μια εναλλακτική έκδοση της κλασικής συνταγής πέστο, που όλοι αγαπάμε, δηλ. τη κλασική πράσινη πέστο με βασιλικό και κουκουνάρι. Εδώ σας προτείνουμε μια εξαιρετική πέστο με καβουρδισμένες κόκκινες πιπεριές που θα απογειώσει τη γεύση σας και θα συνοδεύσουν υπέροχα τις πέννες σας για να απολαύσετε το τέλειο γεύμα ή δείπνο. 

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία (500 γρ.) πέννες ριγωτές
  • 1 κ.σ. αλάτι χοντρό για τις πέννες
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικό
  • 1/2 φλ. τσαγιού περίπου παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα κουκουνάρια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα + επιπλέον για πασπάλισμα στο σερβίρισμα
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού και χοντροκομμένο κόκκινο πιπέρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ένα ταψί στρωμμένο με χαρτί ψησίματος και τις ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 20 λ ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα καφετί χρώμα. Τις βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζετε, κόβετε τη σάρκα τους σε κομμάτια και πετάτε τους σπόρους.
  2. Εν τω μεταξύ, ρίχνετε σε ένα τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά, τηγανίζετε τα κουκουνάρια για περίπου 1 λ ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Για να φτιάξετε το πέστο, ρίχνετε σε ένα μπλέντερ τις πιπεριές, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, 2 κ.σ. παρμεζάνα, 1 κ.γ. πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να έχετε μια λεία πάστα. Μπορείτε να τα βάλετε σε μπολ και να τα χτυπήσετε με ραβδομπλέντερ.
  4. Παράλληλα έχετε βάλει τις πέννες να βράζουν σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο με το χοντρό αλάτι νερό, 1-2 λ λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία αν θέλετε να είναι “αλ τέντε”. Όταν είναι έτοιμες, κρατάτε στην άκρη 1 φλ. από το νερό που τις βράσατε και τις στραγγίζετε.
  5. Βάζετε την άδεια κατσαρόλα που βράσατε τις πέννες στη φωτιά, προσθέτετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνετε μέσα τις στραγγισμένες πέννες και ανακατεύετε καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο προσθέτετε στις πέννες την έτοιμη σάλτσα πέστο και ανακατεύετε.
  6. Προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε στην άκρη από τις πέννες και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Εάν οι πέννες εξακολουθούν να είναι “στεγνές” προσθέτετε σταδιακά λίγο περισσότερο από το νερό. Σερβίρετε τις πέννες σας σε πιατέλα πασπαλισμένες με παρμεζάνα, φύλλα φρέσκου βασιλικού και χοντροκομμένο μαύρο και κόκκινο πιπέρι.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πέννες με σπιτικό πέστο κόκκινης πιπεριάς

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα