1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Ο απόλυτος οδηγός για τους λάτρεις του ήλιου


Αγαπάς την μυρωδιά της αλμύρας και την ομορφιά των καλοκαιρινών ηλιοβασιλεμάτων; Μήπως η ντουλάπα σου έχεις περισσότερα μαγιό από ότι ρούχα; Μετράς τις διακοπές σε μπάνια και όχι σε ημέρες;

Αν ναι, τότε μάλλον είσαι παιδί του καλοκαιριού και λάτρης του ήλιου! Και σαν γνήσιο τέκνο του θέρους, πρέπει να γνωρίζεις και τους κινδύνους που εγκυμονεί και να προφυλάσσεσαι αντίστοιχα. Ο κυριότερος, είναι η UV ακτινοβολία, από την οποία για να προστατευτείς σωστά, πρέπει πρώτα να την κατανοήσεις.

Η απειλή των ακτίνων UV

Οι ακτίνες UV, ενώ είναι αόρατες με γυμνό μάτι, αποτελούν σημαντική απειλή για την υγεία του δέρματος. Η έκθεση σε αυτές μπορεί να οδηγήσει σε ηλιακά εγκαύματα, πρόωρη γήρανση, ακόμη και καρκίνο του δέρματος. Η κατανόηση των κινδύνων της UV ακτινοβολίας είναι το πρώτο βήμα για την προστασία του εαυτού σου από τις βλαβερές επιπτώσεις της.

Θωρακίσου με αντηλιακό

Εάν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, η εύρεση του κατάλληλου αντηλιακού είναι απαραίτητη για την προστασία του δέρματός, χωρίς να προκαλούνται ερεθισμοί. Αναζήτησε αντηλιακά με την ένδειξη «ευρέος φάσματος», τα οποία προστατεύουν από τις ακτίνες UVA και UVB. Επίλεξε φόρμουλες που είναι υποαλλεργικές και απαλλαγμένες από σκληρές χημικές ουσίες και αρώματα.

Εφάρμοσε γενναιόδωρα το αντηλιακό σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματός τουλάχιστον 15 λεπτά πριν βγεις σε εξωτερικό χώρο. Ανανέωσε κάθε δύο ώρες, ή πιο συχνά εάν κολυμπάς ή κάνεις κάποια δραστηριότητα που προκαλεί έντονη εφίδρωση. Αν ακολουθήσεις τα παραπάνω πιστά, ακόμα και αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, εξασφαλίζεις συνεχή προστασία για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Χωρίς αντηλιακό, ούτε βήμα!

Η προστασία από τον ήλιο δεν είναι μόνο για την παραλία ή για τις ώρες που κάνεις υπαίθριες δραστηριότητες. Το αντίθετο μάλιστα, είναι απαραίτητη και καθημερινή ανάγκη για την επιδερμίδα σου. Ενσωμάτωσε αντηλιακό στην πρωινή ρουτίνα περιποίησης σου, ως το τελευταίο βήμα πριν βγεις από την πόρτα. Κάνε συνήθεια σου το να το εφαρμόζεις στο πρόσωπο, το λαιμό και οποιεσδήποτε άλλες εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιπρόσθετοι τρόποι προστασίας

Εκτός από το αντηλιακό, προσπάθησε να αναζητείς σκιά, όποτε είναι δυνατόν. Ειδικά κατά τις ώρες αιχμής του ήλιου μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ. η ακτινοβολία είναι εξαιρετικά εντονότερη και άρα πολύ πιο επικίνδυνη. Φόρα προστατευτικά ρούχα και αξεσουάρ, όπως καπέλα με φαρδύ γείσο, γυαλιά ηλίου και μπλούζες με ελαφριά μακριά μανίκια για να προστατευτείς από το άμεσο ηλιακό φως. Συνδυάζοντας πολλαπλά μέτρα αντηλιακής προστασίας, δημιουργείς μια ολοκληρωμένη, ενισχυμένη άμυνα ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία και μειώνεις τις πιθανότητες βλαβών από τον ήλιο.

Απολαμβάνεις καλύτερα τον ήλιο, με ασφάλεια

Όπως είπαμε, είσαι παιδί του καλοκαιριού και φυσικά αυτό δεν θέλεις να αλλάξει. Αλλάζοντας όμως λίγο τις συνήθειές σου, διατηρείς το δέρμα σου ασφαλές και λαμπερό. Κατανοώντας τους κινδύνους που εγκυμονούν οι ακτίνες UV και επιλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα, όπως το αντηλιακό προσώπου κατά της φωτογήρανσης Capital Soleil Uv-Age Daily και το ενυδατικό αντηλιακό γαλάκτωμα Capital Soleil Beach Protect Spf50+ της Vichy, θα λάμψεις με αυτοπεποίθηση και ζωντάνια, απολαμβάνοντας γνήσια και με ασφάλεια την αγαπημένη σου εποχή, το καλοκαίρι!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα