1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης – Ευωδία Αγίου Πνεύματος!


Όταν ήταν εφημέριος στο Νεοχώρι Σιντικής ο άγιος Πατήρ, το απόγευμα κάθε Κυριακής τελούσε την Παράκληση των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Πηγαίναμε λοιπόν στην ιερή Παράκληση των Αγίων, συναντούσαμε τον π. Ιωάννη και ακούγαμε λόγους ευλογημένους! Μετά από κάποια παράκληση είχα την ευλογία να τον μεταφέρω στην οικία του. Βαδίζοντας προς το αυτοκίνητο, ο π. Ιωάννης κρατούσε τα άγια λείψανα των τριών αγίων μέσα σε μία τσάντα και η ευωδία που ερχόταν από το σώμα του ήταν άρρητη! Τον ρώτησα διότι είχα συγκλονιστεί:

» Πάτερ Ιωάννη τι είναι αυτή η ευωδία «;

» Οι Άγιοι παιδί μου», μου απάντησε χαμογελώντας!

Έκανε προσευχή πάντα πριν μπει στο αυτοκίνητο, προσευχή θερμή που συγκινούσε την κάθε ψυχή! Η ευωδία ήταν τόσο έντονη ώστε την ένιωθαν και όσοι από τους οικείους μου ήταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, πριν μπει ο π. Ιωάννης! Φτάσαμε στην οικία του και όπως πάντα, μας προσκάλεσε για να μας δει. Μείναμε περίπου μία ώρα και διαπιστώσαμε συγκλονισμένοι ότι η ευωδία ερχόταν κύματα κύματα από το σώμα του και αυτό συνεχίστηκε μέχρι την στιγμή που αποχωρήσαμε!

Από νέος πηγαίνω στο Άγιον Όρος και γνώρισα ευλογημένους, τίμιους και άγιους Πατέρες, αλλά αυτό που μας συνέβη με τον π. Ιωάννη ήταν μοναδικό και αλησμόνητο! Η αγία ευχή του να μας σκεπάζει πάντοτε!

πηγή: yiorgosthalassis


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα