1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Η διατήρηση υγιούς βάρους είναι βασικός παράγοντας για καλή υγεία. Ωστόσο, πολλοί από εμάς στην προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά, το κάνουμε με λάθος τρόπο. Δείτε παρακάτω μερικούς από τους πιο συνηθισμένους μύθους που «συνοδεύουν» τις δίαιτες και σαμποτάρουν τις προσπάθειές μας να χάσουμε κιλά.

Οι υδατάνθρακες παχαίνουν

Σε αρκετές έρευνες έχει φανεί πώς η κατανάλωση τροφών ολικής άλεσης συνδέεται με απώλεια βάρους. Το ίδιο και η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Δεν είναι οι υδατάνθρακες παχυντικοί, αλλά οι συνολικές θερμίδες που καταναλώνουμε μέσα στη μέρα.

Το βραδινό παχαίνει

Το βραδινό είναι απαραίτητο σε μία ισορροπημένη διατροφή και για τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, αρκεί να μην είναι επιβαρυμένο σε υδατάνθρακες, να είναι κάτι ελαφρύ και να αποτελείται από σαλάτα και πρωτεΐνη.

Το αυγό αυξάνει τη χοληστερίνη

Το αυγό από μόνο του δεν αυξάνει τη χοληστερίνη. Άλλες τροφές είναι αυτές που αυξάνουν τη χοληστερίνη και θα έπρεπε να αποφεύγονται από όσους έχουν αυξημένη χοληστερίνη. Το αυγό είναι ένα διατροφικό «όπλο» στην απώλεια βάρους.

Το ελαιόλαδο είναι υγιεινό και μπορούμε να τρώμε άφοβα

Το ελαιόλαδο ναι μεν είναι πολύ θρεπτικό εξαιτίας των καλών λιπαρών που έχει, παρ’ όλα αυτά αποδίδει αρκετές θερμίδες (1 κουταλιά της σούπας έχει 135), οπότε θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε με μέτρο στο μαγείρεμα και στη σαλάτα – μέχρι μία κουταλιά της σούπας.

Λιγότερα γεύματα = μεγαλύτερη απώλεια βάρους

Θεωρείτε ότι μειώνοντας τα γεύματα της ημέρας θα χάσετε βάρος; Αναθεωρείστε. Η παράλειψη γευμάτων μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι και πεινασμένοι, που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να καταναλώσετε σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες ή να καταναλώσετε μεγαλύτερα κυρίως γεύματα.

Απαγορεύονται τα γλυκά δια ροπάλου

Το να στερείστε όλα τα τρόφιμα που σας αρέσουν δεν λειτουργεί καλά και η απαγόρευση ορισμένων τροφίμων μάς κάνει συχνά να θέλουμε να τα τρώμε παραπάνω. Ενδίδουμε στον πειρασμό και εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, κάτι που οδηγεί σε αισθήματα ενοχής και αποτυχίας. Ένα «ελεύθερο» σνακ δε σημαίνει το τέλος του κόσμου και δεν είναι κακό να το επιτρέψετε στον εαυτό σας μια στο τόσο.

Τοπική απώλεια λίπους

Όσο άδικο φαίνεται, δεν μπορούμε να διαλέξουμε από πού θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε βάρος. Όταν το σώμα χάνει λίπος, χάνει από παντού. Ο εστιασμός σε μια περιοχή του σώματος κατά την άσκηση μπορεί να αναπτύξει καλύτερο μυϊκό τόνο σε αυτήν την περιοχή, αλλά δεν θα αφαιρέσει περισσότερο λίπος.

Κάποιες τροφές καίνε το λίπος

Σίγουρα υπάρχουν τρόφιμα ή σκευάσματα τα οποία βοηθούν στο αδυνάτισμα, όπως για παράδειγμα τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όμως κανένα από αυτά δεν «στοχεύει» στην μείωση του λίπους γενικά. Το σημαντικό είναι να τρώτε λιγότερες θερμίδες (ενέργεια) από ό,τι καίτε, αντί να τρώτε συγκεκριμένες τροφές που πιστεύεται ότι έχουν μαγικές ιδιότητες.

Τα λάιτ τρόφιμα είναι η λύση

Τα επεξεργασμένα «λάιτ» τρόφιμα θεωρούνται καλές επιλογές για απώλεια βάρους όμως μπορούν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Πολλά από αυτά έχουν μεν χαμηλά λιπαρά, αλλά είναι πλούσια σε ζάχαρη για να έχουν καλύτερη γεύση. Επίσης, μπορεί να σας αφήσουν πεινασμένους και να καταλήξετε να τρώτε περισσότερο.

Το πρωινό είναι απαραίτητο για την απώλεια λίπους

Ο ανθρώπινος οργανισμός, αν κρίνουμε από τους προγόνους μας, στηρίζεται σε γονίδια που προήλθαν από μεγάλες διατροφικές στερήσεις, δεν είναι τόσο εύθραυστος, και λειτουργεί κανονικότατα χωρίς πρωινό. Άρα η παραμέληση του πρωινού δε θα σαμποτάρει την προσπάθειά σας να αδυνατίσετε.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα