1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Διασκεδαση

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: 8 καλοί λόγοι για να πάτε απόψε σινεμά!


Οκτώ νέες ταινίες περιλαμβάνει η κινηματογραφική εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε και οι περισσότερες είναι εξαιρετικές και σίγουρα θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του σινεφίλ κοινού.

Από «Το Τέρας» και το «May December» με τις συγκλονιστικές Τζούλιαν Μουρ και Ναταλί Πόρτμαν, μέχρι το πολυαναμενόμενο «The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών», από σήμερα κιόλας έχετε καλούς λόγους για να πάτε σινεμά.

May December

Σκηνοθεσία: Τοντ Χέινς

Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Ναταλί Πόρτμαν

Διάρκεια: 113 λεπτά

Η.Π.Α., 2023

Διανομή: The Film Group

Η υπόθεση

Χρόνια μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε το ρομάντζο τής τότε 36χρονης Γκρέισι και του 13χρονου Τζος, το ζευγάρι ζει μια φαινομενικά ειδυλλιακή προαστιακή ζωή. Η οικογενειακή τους γαλήνη θα διαταραχθεί απότομα από την έλευση της Ελίζαμπεθ, μιας δημοφιλούς ηθοποιού που θέλει να κάνει έρευνα για τον επερχόμενο ρόλο της ως Γκρέισι. Όσο η Ελίζαμπεθ βυθίζεται στην καθημερινότητα του ζευγαριού, η άβολη πραγματικότητα του σκανδάλου αποκαλύπτεται, φέρνοντας στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα.

The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών

Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς

Πρωταγωνιστούν: Τομ Μπλάιθ, Ρέιτσελ Ζέγκλερ, Πίτερ Ντίνκλατζ, Χάντερ Σάφερ

Διάρκεια: 157 λεπτά

Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση

Η Λούσι είναι ο επιλεγμένος φόρος της Περιοχής 12 που θα παλέψει για την επιβίωσή της στην αρένα, στους 10ους Αγώνες Πείνας. Όμως, ο Κοριολάνους Σνόυ, ως μέντορας της, βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στα καθήκοντά του στην Κάπιτολ και τα συναισθήματα που αναπτύσσει σταδιακά για εκείνη.

Το Τέρας

Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε-έντα

Πρωταγωνιστούν: Σακούρα Αντον, Εϊτα Ναγκαγιάμα, Σόγια Κουροκάουα,

Διάρκεια: 125 λεπτά

Ιαπωνία, 2023

Διανομή: Spentzos Films

Η υπόθεση

Όταν ο μικρός της γιος Μινάτο αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα, η μητέρα του νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ανακαλύπτοντας ότι ένας δάσκαλος είναι υπεύθυνος, απαιτεί από το σχολείο να μάθει τι συμβαίνει. Καθώς όμως η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από τα μάτια της μητέρας, της δασκάλας και του παιδιού, η αλήθεια αναδεικνύεται σταδιακά.

Ο Πατέρας του Στρατιώτη

Σκηνοθεσία: Ματιέ Βαντεπιέ

Πρωταγωνιστούν: Ομάρ Σι, Αλασάνγκ Ντιόρ,

Διάρκεια: 109 λεπτά

Η υπόθεση

1917. Γαλλική αποικία Σενεγάλης. Ο Μπακαρί κατατάσσεται στον στρατό μετά την υποχρεωτική στράτευση του 17χρονου γιου του, Τιερνό, για να μείνει δίπλα του. Μαζί, πατέρας και γιος πρέπει να πολεμήσουν στο μέτωπο της Γαλλίας, μιας χώρας που δεν γνωρίζουν καν, αλλά ο Τιερνό είναι έτοιμος να δώσει τη ζωή του για αυτή. Έτσι ο Μπακαρί ξεκινά έναν αγώνα ως την κόλαση για να σώσει τον γιο του.

Τέσσερις Κόρες

https://www.youtube.com/watch?v=3zE22t8bLvs

Σκηνοθεσία: Κάουτερ Μπεν Χανιά

Πρωταγωνιστούν: Χεντ Σαμπρί, Ολφα Χαμρούνι, Εγια Τσικάουι, Ταισίρ Τσικάουι

Διάρκεια: 107 λεπτά

Γαλλία, Γερμανία, Τυνησία, Σαουδική Αραβία, 2023

Διανομή: Ama Films

Η υπόθεση

Αυτή είναι η ιστορία της Ολφα, μητέρας τεσσάρων κοριτσιών από την Τυνησία που μια μέρα είδε τις δύο μεγαλύτερες κόρες της να εξαφανίζονται για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Όλη η Ομορφιά και η Αιματοχυσία

Σκηνοθεσία: Λόρα Πόιτρας

Διάρκεια: 122 λεπτά

Η.Π.Α., 2022

Διανομή: StraDa Films

Η υπόθεση

Ο πολυσυζητημένος Χρυσός Λέοντας του Φεστιβάλ Βενετίας 2022 αφηγείται την ταραχώδη ζωή και το έργο της κορυφαίας φωτογράφου Ναν Γκόλντιν. Ταυτόχρονα, όμως, καταγράφει τον επίμονο αγώνα της να ξεσκεπάσει την δυναστεία μεγιστάνων φαρμακοβιομηχάνων που κρυβόταν πίσω από τη θανατηφόρα επιδημία οπιοειδών OxyContin η οποία στοίχισε τη ζωή σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους. Με ένα πολλαπλά συγκλονιστικό φιλμ, η βραβευμένη με Όσκαρ δημιουργός διηγείται πώς ένας άνθρωπος μετέτρεψε το προσωπικό του τραύμα σε σανίδα σωτηρίας για τους άλλους, αποδεικνύοντας ότι το να αλλάξεις τον κόσμο είναι η μεγαλύτερη μορφή τέχνης και η ύστατη πολιτική πράξη.

Ουρανός

Σκηνοθεσία: Τάκης Κανελλόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Τάκης Εμμανουήλ, Φαίδων Γεωργίτσης, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Αιμιλία Πίττα, Ελένη Ζαφειρίου, Λάζος Τερζάς, Κώστας Καραγιώργης, Νίκος Τσαχιρίδης, Λαμπρινή Δημητριάδου, Χριστόφορος Μάλαμας, Σταύρος Τορνές.

Διάρκεια: 73 λεπτά

Η υπόθεση

Το αντιπολεμικό δράμα του αείμνηστου Τάκη Κανελλόπουλου, που συμπλήρωσε 60 χρόνια από την πρώτη του προβολή, όταν ξεσήκωσε το σινεφίλ κοινό της εποχής και βρέθηκε ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες ταινίες του Φεστιβάλ Καννών. Σε αυτή την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Θεσσαλονικιού σκηνοθέτη, ακτινογραφείται ο πόλεμος της Αλβανίας, μέσα από τις ιστορίες ανώνυμων φαντάρων, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και δεν επέστρεψαν ποτέ, αφήνοντας πίσω τους και ανθρώπινα ερείπια.

Εξέλιξη

Σκηνοθεσία: Περικλής Χούρσογλου

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Βασίλης Κολοβός, Δημήτρης Ναζίρης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ελένη Γερασιμίδου

Διάρκεια: 99 λεπτά

Ελλάδα, 2023

Η υπόθεση

Ένα δράμα, με βιογραφικά στοιχεία του σκηνοθέτη, για την καθυστερημένη ενηλικίωση ενός καθηγητή σκηνοθεσίας, που ζητά από τον πατέρα του να τον συνοδεύσει στη Θεσσαλονίκη και την τελετή ορκωμοσίας στην ανώτερη πανεπιστημιακή βαθμίδα. Να του αποδείξει ότι εξελίχθηκε, τα κατάφερε. Ένα δράμα χαρακτήρων για τη σχέση πατέρα – παιδιού αλλά και δασκάλου – σπουδαστών, με πρωταγωνιστές τους Αλέξανδρο Λογοθέτη και Βασίλη Κολοβό, που ξεχωρίζουν με την άψογη χημεία που αναπτύσσουν μεταξύ τους.

Διαβάστε επίσης

“Είσαι όλη μου η καρδιά” – Συγκινεί η ανάρτηση της κόρης του Μπρους Γουίλις για τον πατέρα της

MadWalk 2023: Η Βίκυ Καγιά σε ένα sexy catwalk που κόβει την ανάσα!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα