1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Οι καλύτεροι συνδυασμοί φρούτων για υγεία και ομορφιά


Τα φρούτα είναι απαραίτητα για την υγεία σου. Περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών και είναι τόσο, μα τόσο νόστιμα.

Αν θες να εκμεταλλευτείς στο έπακρο όλα όσα έχουν να σου προσφέρουν, μπορείς να τα απολαύσεις σε σούπερ θρεπτικούς συνδυασμούς, όπως οι παρακάτω. 

Το απόλυτο αντιφλεγμονώδες combo: Κεράσι, ανανάς, βατόμουρο

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη που μειώνει τη φλεγμονή του εντέρου, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και διεγείρει την πέψη των πρωτεϊνών. Δοκίμασε να τον συνδυάσεις με βατόμουρα, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α, C και Ε. Η ανθοκυανίνη είναι το κύριο αντιοξειδωτικό τόσο στα βατόμουρα όσο και στα κεράσια και είναι αυτό που δίνει σε αυτά τα φρούτα το υπέροχο βαθύ μπλε και κόκκινο χρώμα τους.

Για δυνατό ανοσοποιητικό: Γκρέιπφρουτ, ακτινίδιο, φράουλα

Νιώθεις εξαντλημένος; Το ακτινίδιο, το γκρέιπφρουτ και οι φράουλες μπορούν να δώσουν στο ανοσοποιητικό σου σύστημα την ώθηση που χρειάζεται για να είσαι… τούρμπο.  Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και αποτρέπει τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες που μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή στο σώμα. Το γκρέιπφρουτ και οι φράουλες είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (περιέχουν περισσότερη C από τα πορτοκάλια!) και μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην καταπολέμηση των ασθενειών. Οι φράουλες περιέχουν επίσης μέταλλα που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Φουλ του… αντιοξειδωτικού: Σύκο, κόκκινο σταφύλι, ρόδι

Αυτά τα τρία φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και ενώσεις που καταπολεμούν τις ασθένειες και προστατεύουν το σώμα από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών κάνοντάς σε να νιώθεις και να δείχνεις νεότερος.

Η ρεσβερατρόλη στα κόκκινα σταφύλια – και το κόκκινο κρασί – προσφέρει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση ασθενειών και σημαδιών γήρανσης. Τα σταφύλια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, η οποία διατηρεί την όρασή μας δυνατή και μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις βλαβερές συνέπειες των υπεριωδών ακτινών.

Τα ρόδια περιέχουν υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών από τα περισσότερα φρούτα και μπορούν να βοηθήσουν στην αναστροφή της βλάβης του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες. Τα σύκα τέλος, δεν είναι μόνο πεντανόστιμα – είναι επίσης πλούσια σε μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό και είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, Ε και Κ.

Αποτοξίνωση τώρα: Γκότζι μπέρι, καρπούζι, λεμόνι

Δεν μπορούμε να κάνουμε αποτοξίνωση χωρίς τη βοήθεια τροφών που θα ενυδατώσουν και θα ξεπλύνουν τις τοξίνες από το σύστημα. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με το καρπούζι, το οποίο είναι κατά 92 τοις εκατό νερό και περιέχει επίσης έναν σημαντικό παράγοντα αποτοξίνωσης που ονομάζεται γλουταθειόνη. Είναι επίσης πηγή λυκοπενίου και βιταμινών Α και C, που βοηθούν περαιτέρω στην αποτοξίνωση και την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.

Σούπερ αλκαλικό κατά την πέψη, το λεμόνι είναι επίσης ισχυρό αποτοξινωτικό και έχει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες. Μπορείς να το στύψεις πάνω από τα φρούτα, να το βάλεις σε πράσινους χυμούς (με πολύ μαϊντανό και αγγούρι για παράδειγμα) ή να το πιείς με ζεστό νερό το πρωί για να βάλεις μπροστά το πεπτικό σου σύστημα.

Και φυσικά μη ξεχνάς τα γκότζι μπέρι. Αυτά τα… λιλιπούτεια φρουτάκια είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών (A, B, C και E), σιδήρου και χολίνης, την οποία χρειάζεται το συκώτι για τις διαδικασίες αποτοξίνωσης.

Ομορφιά παντοτινή: Βατόμουρο, παπάγια, πεπόνι

Η παπάγια είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου. Περιέχει επίσης ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη που βοηθά στην αντιμετώπιση της βλάβης του δέρματος. Τα βατόμουρα είναι νόστιμα φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και γεμάτα με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α και C. Το πεπόνι τέλος, περιέχει βήτα-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα και βοηθά στη λάμψη του δέρματος και των μαλλιών.

Με πληροφορίες από Healthline

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα