1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Με έναν κλικ ανανέωση για κάρτα ανεργίας στο app ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

με-έναν-κλικ-ανανέωση-για-κάρτα-ανεργί

Με έναν κλικ ανανέωση για κάρτα ανεργίας στο app ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Πιο εύκολη η διαδικασία.
Ειδήσεις: Από σήμερα είναι διαθέσιμη η νέα εφαρμογή του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) για smartphones, αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του ψηφιακού μετασχηματισμού που έχει ξεκινήσει στον οργανισμό τους τελευταίους 12 μήνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η εφαρμογή OΑΕΔ app είναι διαθέσιμη για Android και iOS συσκευές και μέσα από αυτή παρέχονται μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες όχι μόνο για τον άνεργο αλλά και τον εργοδότη, η χρήση των οποίων πλέον γίνεται υποχρεωτική. Ο λόγος είναι η μείωση των δικαιολογητικών και του χρόνου διεκπεραίωσης με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση. Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται αρχικά με τους κωδικούς taxisnet ενώ στη συνέχεια μπορεί να ενεργοποιηθεί και πρόσβαση μέσω βιομετρικών χαρακτηριστικών αν υποστηρίζονται από τη συσκευή.

Μερικές από τις διαθέσιμες υπηρεσίες που αφορούν τον άνεργο και οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από την εφαρμογή, είναι οι εξής:

  • Εγγραφή στο μητρώο ανέργων
  • Έκδοση ή ανανέωση δελτίου ανεργίας
  • Ανάρτηση και διαχείριση Βιογραφικού
  • Online εμφάνιση δελτίου ανεργίας
  • Ενημέρωση για προθεσμία λήξης κάρτας και ενημέρωσής της από παντού
  • Ενημερώσεις για επιδοτήσεις και προγράμματα
  • Κατάθεση αιτήσεων και έκδοση βεβαιώσεων χωρίς καθυστερήσεις και αναμονές
  • Αίτηση για επιδοματικές και άλλες κοινωνικές παροχές, όπως το επίδομα ανεργίας, οι παροχές μητρότητας, οι επιταγές βιβλίων/θεαμάτων, κτλ.
  • Αναζήτηση στο χάρτη γραφείων ΟΑΕΔ

https://www.youtube.com/watch?v=QzwzYKa5skI

Για τον εργοδότη υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονική υποβολής κενών θέσεων εργασίας ή κατάρτισης, πρόσβαση σε ηλεκτρονική λίστα βιογραφικών, δυνατότητα αίτησης για συμμετοχή σε προγράμματα απασχόλησης και κτάρτισης για το προσωπικό των επιχειρήσεων.

Κατά την παρουσίαση της εφαρμογής, δόθηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e-services) του ΟΑΕΔ για την περσινή χρονιά. Εν μέσω πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 70 εκατομμύρια συναλλαγές διαλειτουργικότητας συναλλαγές διαλειτουργικότητας με άλλους φορείς του Δημοσίου, σημειώνοντας αύξηση 135% σε σχέση με το 2019 ενώ η ιστοσελίδα oaed.gr είχε συνολικά 11 εκ. συνδέσεις από 1.6 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες.

Κατεβάστε το ΟΑΕΔ app σε Android συσκευές | iPhone & iPad

Με έναν κλικ ανανέωση για κάρτα ανεργίας στο app ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Τελευταία νέα.

Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών προς συγκεκριμένους ΟΤΑ και ζητά τις άμεσες ενέργειες της Αυτοδιοίκησης εντός της προθεσμίας της 1ης Μαρτίου «ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση της Προκήρυξης το συντομότερο δυνατόν».

Πρόκειται για την αριθμ. 12119/18.2.2021 Εγκύκλιο της Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, με τίτλο «Πρόσθετα προσόντα, επιβεβαίωση των θέσεων τακτικού προσωπικού των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2021 και αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών».

Εάν δεν αναρτηθεί από Δήμο το απαιτούμενα αρχείο στον ειδικό τόπο και δεν αποσταλεί το έγγραφο μετά των δικαιολογητικών εμπρόθεσμα, οι θέσεις του Δήμου δεν θα συμπεριληφθούν στον Πίνακα του Υπουργείου προς το ΑΣΕΠ.

Το Υπουργείο ζητά τα εξής:

α) να αναρτήσουν στον ειδικό διαδικτυακό τόπο για θέματα προσωπικού Τ.Α του ΥΠ.ΕΣ., (https://aftodioikisi.ypes.gr) συμπληρωμένο το αρχείο που θα αντλήσουν από τον τόπο, μετονομάζοντάς το σε EGRITIKI2021_.

β) να αποστείλουν, μέχρι την 1η Μαρτίου 2021, αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση info@ypes.gr έγγραφο με θέμα «Δικαιολογητικά για Προγραμματισμό Προσλήψεων τακτικού προσωπικού 2021 Δήμου …….ή Περιφέρειας……», με το οποίο θα βεβαιώνεται η πληρότητα και ορθότητα του αναρτημένου πίνακα (EGRITIKI2021_) μνημονεύοντας τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβε αυτός και καταχωρήθηκε από το φορέα στη σχετική στήλη του πίνακα, συνοδευόμενο από ένα αρχείο με τα αναφερόμενα στο έγγραφο δικαιολογητικά, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του εγγράφου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι από τις 748 θέσεις τακτικού προσωπικού που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο και στις οποίες αναφέρεται η συγκεκριμένη Εγκύκλιος, ένα μέρος τους θα παρακρατηθεί με Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, προκειμένου να πληρωθούν από προστατευόμενα άτομα, με βάση την παρ.1 του αρ.3 του ν.2643/1998 ως ισχύει, και άρα οι εν λόγω θέσεις δεν θα συμπεριληφθούν στον Πίνακα που θα στείλει το Εσωτερικών στο ΑΣΕΠ (www.asep.gr) για την έκδοση της Προκήρυξης.

Οι ΟΤΑ στους οποίους απευθύνεται η Εγκύκλιος

Τζόκερ στα αναδρομικά ! Εως 14.300 ευρώ θα λάβουν συνταξιούχοι ΙΚΑ, Δημοσίου, ΔΕΚΟ – 534 ευρώ επίδομα

3.000 ευρώ αναδρομικά για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ – voucher 200 ευρώ για laptop: Οδηγός

Οδηγός : Προγράμματα ΟΑΕΔ 2021 – Επίδομα Ανεργίας – ΟΠΕΚΑ επιδόματα

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα