1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Μόλις χώρισες: Και τώρα τι;


Ο χωρισμός είναι σκληρός. Ο χωρισμός είναι δύσκολος. Πολλές φορές ο χωρισμός έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις, αλλά και να το περίμενες πάλι χάλια θα περάσεις. Και επειδή είναι μια διαδικασία που το χάλια της μπορεί να κρατήσει αρκετά, αυτές είναι μερικές συμβουλές για τα πρώτα δέκα λεπτά. Επειδή τα πρώτα δέκα λεπτά είναι και τα πιο κρίσιμα.

Δεν λέμε ότι θα τα ακούσεις πρώτη φορά στη ζωή σου τα παρακάτω, ούτε θα πούμε πως η οπτική γωνία μας ώρες-ώρες μοιάζει μ’ εκείνη ενός ρομπότ. Και μερικές φορές είναι καλό να γίνεσαι ρομπότ. Ελεγχόμενα, επειδή αν πορεύεσαι μόνο με το συναίσθημα, μοιραία κάποια στιγμή θα πληγωθείς τόσο πολύ που θα γίνει ακούσια η μεταμόρφωση.

1. Πάρε μια ανάσα
Εκατό πράγματα μπορεί να σκεφτείς εκείνα τα πρώτα δέκα λεπτά που τελειώνει η σχέση. Καλό θα ήταν να μην δώσεις σημασία σε κανένα από αυτά μέχρι να έχεις ηρεμήσει λίγο και να ανακτήσεις την ικανότητά σου να διαλέγεις ποιες σκέψεις είναι σημαντικές.

2. Η δίαιτα δεν βοηθάει
Το να τρώμε τα συναισθήματά μας δεν είναι ποτέ καλό, και σίγουρα δεν είναι κάτι που θα σου προτείναμε να κάνεις μακροπρόθεσμα. Αυτό θα ήταν κακό για την υγεία σου. Παρ’ όλα αυτά, μόλις χώρισες. Φάε μια τούρτα.

3. Άλλαξε θέση στα έπιπλά σου
Χρειάζεσαι κάτι πρακτικό για να σου αποσπάσει την προσοχή από ό,τι συμβαίνει στο μυαλό σου. Το να αλλάξεις την διαρρύθμιση του σπιτιού σου είναι το καλύτερο πράγμα αυτή τη στιγμή. Θα σε κρατήσει απασχολημένο/η για ώρες (ή και μέρες), θα σε βάλει στο τριπάκι να σκέφτεσαι άλλα προβλήματα. Πόσο καιρό έχει μούχλα αυτή η γωνία;

4. Ξεκίνα μια νέα σειρά
Προτιμότερα με πολλές σεζόν και κωμωδία. Μη πιάσεις τώρα το Breaking Bad που δεν το ‘πιασες ποτέ, γιατί μπορεί να πάει πολύ στραβά ο χωρισμός. Δες Seinfeld στο Netflix που θα σε κάνει να νιώσεις περισσότερη οικειότητα (ενήλικες, μίζεροι, μικρά σπίτια). Επίσης όχι σύγχρονες κωμωδίες/δράματα για Χρυσές Σφαίρες, θέλουμε πράγμα που η αίσθηση κινδύνου είναι στο μηδέν και τα “προβλήματα” λύνονται στο τέλος του επεισοδίου.

5. Άσε κάτω το τηλέφωνο
Το ξέρουμε ότι είναι ψέμα, γιατί ούτε κι εμείς θα το αφήναμε κάτω, αλλά πρέπει να σου το πούμε. Άσε κάτω το τηλέφωνο. Καν’ το εσύ για να πάρουμε το καλό παράδειγμα κι εμείς. Ασ’ το.

 




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα