1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Μη διεισδυτικό σεξ και άλλοι τρόποι σεξουαλικής έκφρασης



Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, 14:14

Σε αδρές γραμμές, το μη διεισδυτικό σεξ αναφέρεται στις σεξουαλικές δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν διείσδυση. Μολαταύτα ο όρος μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικά άτομα.

Για παράδειγμα κάποια ζευγάρια ορίζουν το μη διεισδυτικό σεξ σαν οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει μόνο κολπική διείσδυση, χωρίς να αποκλείουν το πρωκτικό ή το στοματικό σεξ.

Άλλα ζευγάρια όταν αναφέρονται στο μη διεισδυτικό σεξ αναφέρονται σε οποιουδήποτε τύπου διείσδυση. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν προχωρούν σε στοματικό ή πρωκτικό σεξ.

Συνεπώς μη διεισδυτικό σεξ είναι οτιδήποτε εσείς και ο/η σύντροφός σας αποφασίσετε ότι είναι και σας ταιριάζει.

Κατά το μη διεισδυτικό σεξ τα ζευγάρια μπορεί να φιλιούνται, να χαϊδεύονται, να τρίβονται, να αλληλοαυνανίζονται ή να κάνουν στοματικό σεξ. Επίσης μπορεί να επιδίδονται σε παιχνίδια ρόλων, να πραγματοποιούν φαντασιώσεις τους και να χρησιμοποιούν σεξουαλικά βοηθήματα διάφορων τύπων.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να επιλέξουν το μη διεισδυτικό σεξ:

  • Δε νιώθουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε συνουσία.
  • Η διείσδυση είναι άβολη ή αδύνατη.
  • Επιθυμούν να μειώσουν της πιθανότητες ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή μόλυνσης από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ).
  • Επιθυμούν να προσθέσουν ποικιλία στις σεξουαλικές τους δραστηριότητες.
  • Θέλουν να εξερευνήσουν σε βάθος τι διεγείρει τους ίδιους ή/και τους συντρόφους τους.

Ακόμα και αν το μη διεισδυτικό σεξ δεν περιλαμβάνει καμιάς μορφής διείσδυση, είναι καλό να γνωρίζετε ότι ακόμα και έτσι μπορούν να μεταδοθούν σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Η επαφή με το δέρμα όπως επίσης και με το σπέρμα ή τα κολπικά υγρά μπορεί να μεταφέρει βακτήρια και ιούς που προκαλούν ασθένειες όπως ο έρπης, τα χλαμύδια, ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων και HIV. Κατά συνέπεια είναι απολύτως απαραίτητο και σε αυτή την περίπτωση να χρησιμοποιείτε προφυλακτικά και στοματικά διαφράγματα. Οποιαδήποτε σεξουαλικά βοηθήματα θα πρέπει να πλένονται σχολαστικά πριν από κάθε χρήση.

Αν και η πιθανότητα ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης είναι χαμηλή κατά το μη διεισδυτικό σεξ, μπορεί ακόμα να συμβεί αν το σπέρμα έρθει σε επαφή με τον κόλπο ή το αιδοίο. Τα ζευγάρια ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά αν επιθυμούν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Δεν υπάρχει «σωστός» ή «λάθος» τρόπος για να κάνετε μη διεισδυτικό σεξ. Εσείς και ο/η σύντροφός σας πρέπει να νιώθετε ελεύθεροι να αποφασίσετε από κοινού τι επιθυμείτε να δοκιμάσετε και τι δραστηριότητες να συμπεριλάβετε. Παρόλα αυτά, όπως και με κάθε είδους σεξουαλική πράξη είναι απολύτως απαραίτητο όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συναινούν σε όλες τις δραστηριότητες. Θα πρέπει επίσης να συζητιέται η χρήση προφυλακτικών και στοματικών διαφραγμάτων ώστε η συνεύρεση να είναι όσο πιο ασφαλής γίνεται.

Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών | Δρ. Κωνσταντινίδης

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, 14:14



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα