1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μεταξένιο Cheesecake Flan με σοκολάτα και καραμέλα (video) | Συνταγές


Αν σας αρέσουν τα γλυκά με μεταξένια υφή η σοκολάτα και η καραμέλα τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο, “κομψό” επιδόρπιο, ένα φανταστικό Cheesecake που συνδυάζει τη σοκολάτα και τη καραμέλα σε μορφή φλαν. Μια εύκολη συνταγή συνταγή, που σας προτείνουμε ανεπυφύλαχτα για να γευτείτε ένα ακαταμάχητο γλυκό, απαλό και κρεμώδες πλούσιο σε γεύση σοκολάτας και καραμέλας που θα σας στείλει στο παράδεισο! Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
  • 1 φλ. τσαγιού (200 γρ.) ζάχαρη
  • 1 κ.σ. (15 ml) νερό
  • 230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (θα χρειαστείτε 350 γρ.)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατεύετε με κουτάλι αλλά να αναδεύετε ανά διαστήματα το κατσαρόλι, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και πάρει ένα μελί χρώμα καραμέλας. 
  2. Κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τα λιώνετε πολύ καλά σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά και φροντίζοντας το νερό στη κατσαρόλα που θα πρέπει να σιγοβράζει να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Αφαιρείτε τη καραμέλα από τη φωτιά, την αδειάζετε αμέσως στη βάση ενός ταψιού 23 εκ. και περιστρέφετε το ταψί για να απλωθεί ομοιόμορφα η σοκολάτα σε όλη της βάση του. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε το μείγμα cheesecake.
  4. Ρίχνετε το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει και αφρατέψει ελαφρώς. Ρίχνετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά φροντίζοντας να ενσωματώνονται μετά από κάθε προσθήκη πριν βάλετε το επόμενο. 
  5. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, χτυπάτε να ενσωματωθούν και μετά ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τη λιωμένη σοκολάτα και το γάλα εβαπορέ συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά και έχετε ένα λείο σοκολατένιο ομοιογενές μείγμα.
  6. Αδειάζετε το μείγμα το ταψί, πάνω στη καραμέλα, μετά τοποθετείτε το ταψί μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί το οποίο γεμίζετε με βραστό νερό το οποίο πρέπει να φτάνει στη μέση των τοιχωμάτων του μικρότερου ταψιού. 
  7. Ψήνετε το γλυκό σας στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-50 λ μέχρι να “σταθεροποιηθεί” το μείγμα στην αφή και μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει σχεδόν καθαρή.
  8. Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε από το φούρνο, το αφαιρείτε από το νερό και το μεταφέρετε αμέσως πάνω σε σχάρα όπου το αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μετά το μεταφέρετε στο ψυγείο και το αφήνετε για τουλάχιστον 4 ώρες ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ πριν το σερβίρετε. 
  9. Το βγάζετε από το ψυγείο πριν το σερβίρετε και “περνάτε” ένα μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό και στα τα τοιχώματα του ταψιού περιμετρικά για να ξεκολλήσει. Το αναποδογυρίζετε σε μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος και σε περίπτωση που ένα μέρος της καραμέλας έχει κολλήσει στο κάτω μέρος του ταψιού, τότε τοποθετείτε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο ταψί με βραστό νερό για να λιώσει η καραμέλα.
  10. Περιχύνετε το γλυκό σας με τη καραμέλα, το διακοσμείτε με τρίμμα σοκολάτας ή άλλο υλικό επιλογής σας το κόβετε σε κομμάτια και καλή σας απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μεταξένιο Cheesecake Flan με σοκολάτα και καραμέλα (video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα