1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μανταρίνια με σοκολάτα | Συνταγές


Μανταρίνια με σοκολάτα! Ένα εύκολο και ελαφρύ γλυκάκι έτοιμο σε 30 λ. Μια απλή και πανεύκολη συνταγή για ένα γλυκό όπου ο τέλειος συνδυασμός του μανταρινιού και της σοκολάτας “παντρεύονται” τέλεια μεταξύ τους και μας δίνουν ένα τέλειο σνακ για όλες τις ώρες. Για μια πιο spicy νότα σας προσθέστε στη σοκολάτα λίγο πιπέρι καγιέν το οποίο φυσικά θα παραλείψετε αν το σερβίρετε σε παιδιά. Μια εύκολη συνταγή που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 6 μανταρίνια κατά προτίμηση κλημεντίνες, χωρίς κουκούτσια
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • ¼ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • λίγο χοντρό αλάτι για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί που να χωρά στο ψυγείο σας. Ξεφλουδίζετε τα μανταρίνια και τα χωρίζετε σε φετούλες. Λιώνετε πολύ καλά τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
  2. Αποσύρετε την λιωμένη σοκολάτα από τα μικροκύματα ή από τον μπεν μαρί και την ανακατεύετε καλά. Βουτάτε μια-μια τις φετούλες μανταρινιού μέχρι τη μέση στη σοκολάτα και τις ακουμπάτε στη λαδόκολλα.
  3. Τις πασπαλίζετε με κανέλα, προαιρετικά με πιπέρι καγιέν και χοντρό αλάτι. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 10-12 λ μέχρι να σφίξει η σοκολάτα και μετά σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Tip: Το συγκεκριμένο σνακ είναι αρκετά ελαφρύ ενώ το πιπέρι καγιέν, πέρα από μια ελαφριά καυτερή νότα, του προσθέτει και περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μην το παρακάνετε βέβαια με το πιπέρι! Επίσης, αν αποφασίσετε να καταναλώσετε όλη τη λαμαρίνα με τις φετούλες μανταρίνι, θα πάψει να είναι υγιεινό σνακ! 2-3 ωστόσο τις τρώτε χωρίς τύψεις!

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μανταρίνια με σοκολάτα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα