1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μακαρονάδα αλά Αμαρτιτσιάνα | Συνταγές



Η τέλεια μακαρονάδα αλ αμαρτιτσιάνα… Η καταγωγή σας είναι από την Amatrice, μια μικρή πόληΤης Ιταλίας, του Lazio. Η (α)ματριτσιάνα πήρε το όνομά της από τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι αποκαλούνταν ‘Matriciani’ (χωρίς το άλφα). Το “Α” προστέθηκε με την πάροδο των χρόνων, χάριν ευφωνίας. Σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό πολύ πλούσιο και με αφθονία γεύσεων πιάτο που έγινε γνωστό σε όλο το κόσμο για την υπέροχη γεύση της.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. μακαρόνια Νο. 5
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. πανσέτα καπνιστή ή μπέικον κομμένα πρώτα σε κύβους 2 εκ. περίπου και μετά στη μέση
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες καυτερής πιπεριάς
  • αλάτι, 1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ ή 750-800 γρ. ντομάτες, ώριμες κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 200 γρ. τυρί πεκορίνο τριμμένο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια πανσέτας ή μπέικον για 4 λ περίπου ή μέχρι να να γίνουν τραγανά και πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Ρίχνετε τις νιφάδες πιπεριάς και το μαύρο πιπέρι και ανακατεύετε για 10 δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά για 7 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. 
  3. Ρίχνετε τις ντομάτες, λίγο αλάτι και τη ζάχαρη, σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 20 λ περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. 
  4. Εν τω μεταξύ, βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν, σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό 2 λ λιγότερο από το προτεινόμενο χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία. Κρατάτε 1 φλ. νερό από αυτό που τα βράσατε και τα στραγγίζετε. 
  5. Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα στραγγισμένα μακαρόνια, ανακατεύετε καλά, ρίχνετε 1/2 από το φλιτζάνι νερό που κρατήσατε και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 2-4 λ. Αν είναι απαραίτητο προσθέστε σταδιακά και το υπόλοιπο 1/2 φλ. νερό που κρατήσατε για να είναι πιο αραιή η σάλτσα.
  6. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και το ψιλοκομμένο βασιλικό, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και σερβίρετε προσθέτοντας (προαιρετικά) έξτρα τριμμένο τυρί.  

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρονάδα αλά Αμαρτιτσιάνα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα