1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μία συνταγή του Αντώνη Φώσκολου που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!


Ο σεφ Αντώνης Φώσκολος μοιράζεται με το Infowoman μία εξαιρετική του συνταγή που γίνεται ανάρπαστη από μικρούς και μεγάλους! Γέννημα και θρέμμα Θεσσαλονικός, ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός Αντώνης Φώσκολος τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν Executive Chef στο Emelisse nature resort στο μαγευτικό Φισκάρδο της Κεφαλονιάς και σαν χόμπυ μαγειρεύει στην κουζίνα του σπιτιού του ανεβάζοντας βίντεο με συνταγές στο κανάλι του στο youtube “ COOKING ACT”.

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ:

Για τον κιμά:

800γρ. μοσχαρίσιο κιμά

400γρ. ντομάτα τριμμένη

600ml ζωμό κοτόπουλου ( 1 κύβο ή 1 ζελεδάκι σε ζεστό νερό)

100ml κρέμα γάλακτος

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

1 πιπεριά Φλωρίνης ωμή

1 σκελίδα σκόρδο

30ml ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου

150γρ. βούτυρο

150γρ. αλεύρι

100ml κρέμα γάλακτος

3 κρόκους αυγών

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκαρυδό

Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμιση λευκό)

400γρ. λαζάνια

150γρ. μοτσαρέλα ξερή τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεκινάμε με τον κιμά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης και το σκόρδο.Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε τον κιμά να σωταριστεί. Με μία ξύλινη κουτάλα ή ένα φουέ σπάμε τον κιμά. Μόλις σωταριστεί καλά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο να σωταριστούν κι αυτά. Κατόπιν προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι κι αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Το τελικό αποτέλεσμα θέλουμε να έχει δέσει αλλά να μην έχει στεγνώσει, να είναι ζουμερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Στην συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις και προχωράμε στη μπεσαμέλ.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατευόυμε. Δεν αφήνουμε να καβουρδιστεί το αλεύρι. Θέλουμε το «ρου» μας να είναι ανοιχτόχρωμο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα όλο μαζί ή σε 3-4 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς και ζωηρά για να μη σβολιάσει η κρέμα μας. Μόλις αρχίσει να δένει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους να ενσωματωθούν, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην ψηθούν. Αν χρειάζεται περισσότερο δέσιμο η μπεσαμέλ μας, επαναφέρουμε στο μάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.

Εν συνεχεία σ’ ένα μεγάλο πυρέξ ρίχνουμε στον πάτο 3-4 κουταλιές κιμά και 3-4 κουταλιές μπεσαμέλ και τα απλώνουμε σ΄ένα λεπτό στρώμα.

Στρώνουμε την 1η σειρά λαζάνια και από πάνω μια στρώση κιμά. Συνεχίζουμε με τη 2η στρώση λάζάνια, κιμά κι αυτή τη φορά πασπαλίζουμε και με μοτσαρέλα. Στην 3η στρώση λαζάνια επαναλαμβάνουμε με τον υπόλοιπο κιμά, μοτσαρέλα αλλά προσθέτουμε και το ¼ της μπεσαμέλ. 4η στρώση λαζάνια κι από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και στην συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία τους 220 και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει το φαγητό μας ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Δείτε εδώ βήμα βήμα τη συνταγή!

Καλή σας απόλαυση! 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα