1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Φανταστικό Nutella Brownie με 2 μόνο υλικά | Συνταγές


Τι θα λέγατε για ένα υπέροχο θεϊκό σοκολατένιο γλύκισμα που μπορείτε να το παρασκευάσετε μέσα σε 10 λ, που θα χρειαστείτε μόνο 2 υλικά, θα το βάλετε σε χρόνο ρεκόρ στο φούρνο και μέσα σε 30 λεπτάκια να είναι έτοιμο για να το σερβίρετε στην οικογένειά σας ή στους απρόσμενους επισκέπτες σας; Μια απλή πανεύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε λαχταριστά μπράουνις πραλίνας με 2 μόνο υλικά: Πραλίνα φουντουκιού και αυγά είναι τα μόνο που απαιτούνται γι” αυτό το γλύκισμα. Το μυστικό της συνταγής γι αυτά τα τέλεια μπράουνις είναι το πολύ χτύπημα των αυγών μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να πάρουν το χρώμα του λεμονιού και να αφρατέψουν τόσο όσο να τριπλαστούν σε όγκο.  Δοκιμάστε το και να είστε σίγουροι ότι θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό!

Υλικά συνταγής

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού (λίγο λιγότερο από ένα βάζο των 360 γρ.) Nutella ή άλλη πραλίνα επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε τη σχάρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου σας και τον προθερμαίνετε στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα ταψάκι 20×20 εκ., το στρώνετε κατά μήκος με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας το χαρτί να προεξέχει και από τις 2 πλευρές, σαν πτερύγια, και με λίγο σπορέλαιο αλείφετε το χαρτί και τα τοιχώματα του ταψιού. Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Ρίχνετε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε με μίξερ, αρχικά με χαμηλή ταχύτητα αυξάνοντάς την βαθμιαία σε μεσαία και μετά σε υψηλή ταχύτητα, για 7-8 λ ή μέχρι να “ασπρίσουν” στο χρώμα του λεμονιού και να τριπλασιάσουν τον όγκο τους. Ακολουθείστε αυτή τη συμβουλή γιατί από το καλό χτύπημα των αυγών εξαρτάται η επιτυχία της συνταγής. 
  3. Ζεσταίνετε τη πραλίνα στο φούρνο μικροκυμάτων, σε υψηλή θερμοκρασία, για 1 λ σταματώντας και ανακατεύοντας ανά 15 δευτερόλεπτα. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμη η πραλίνα όταν γίνει κρεμώδης. 
  4. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά λίγες κουταλιές νουτέλα κάθε φορά μέσα στα χτυπημένα αυγά χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματήστε το χτύπημα. Μην το παραχτυπήσετε.
  5. Αφήνετε το μίξερ και με μια μαρίζ ανακατεύετε το μείγμα για να ενσωματώσετε τυχόν υπολείμματα μείγματος από τα τοιχώματα και τη βάση του μπολ. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λ ή μέχρι τα τοιχώματα του μπράουνις να απομακρύνονται από τα τοιχώματα του ταψιού και μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει σχεδόν καθαρή. 
  6. Το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψετε σε κομμάτια (το μπράουνις είναι και ζεστό υπέροχο αλλά αν δεν κρυώσει καλά θα “καταρρεύσει” όταν το κόψετε ζεστό). Κόβετε το γλυκό σας σε 9 κομμάτια και σερβίρετε. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου έως και 1 εβδομάδα. 

Tip: Αν δεν έχετε 4 αυγά στο σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα 2 αυγά και να προσθέσετε 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι μαζί με τη πραλίνα.

Δείτε σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φανταστικό Nutella Brownie με 2 μόνο υλικά

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα